17.4 C
Constanța
luni, 27 martie 2023

Vedem oameni frumoși în toți escrocii

spot_img

Trebuie citit

  • Îmi spunea cineva zilele trecute că nu-și explică cum de Constanța a ajuns în halul ăsta. În afară de mare nu mai avem nimic. Până și Slobozia, spunea omul, arată mai bine decât Constanța. Majoritatea orașelor din țară au evoluat într-un fel sau altul, numai la noi totul merge anapoda. E ceva în aer? E ceva cu oamenii de aici?

Nu știu dacă e ceva în aer, dar mulți dintre noi avem mici probleme. Nu le-am descoperit pe toate, dar una din ele se vede limpede, cu ochiul liber: suntem superficiali. (…)

Halim toate laudele lor și nici prin cap nu ne trece să îi întrebăm cum de-și permit toate aroganțele pe care le fac. Cum să îndrăznim așa ceva? Se supără domnii pe noi și ne dau block. Ei sunt oamenii frumoși și luminoși ai Constanței, mândria noastră, și au toate drepturile din lume. Au dreptul să fure bani de stat, au dreptul să fure bani de la noi, au dreptul să nu dea socoteală nimănui pentru hoțiile lor, au dreptul să fie iubiți de mulțime.

Nu ne interesează sau nu vedem că nemerniciile lor ne costă viața. Nu vedem că din cauza lor trăim într-o mizerie.

Ei știu că suntem ușor de manipulat.

Să fii 10 ani managerul unei instituții de stat și să nu schimbi nici măcar poarta de la intrarea în instituție, dar să primești felicitări pentru activitatea nemaipomenită, asta înseamnă șmecherie. Să iei milioane de euro de la stat ca să promovezi turismul și tu să declari falimentul, asta înseamnă să fii regină și să porți rochii de mii de euro, plătite din bani publici, pe la festivaluri. Exemplele pot continua. Constanța are o grămadă de dubioși ahtiați după lumina reflectoarelor.

Cristina IONESCU

Întregul articol, AICI.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri