17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Testarea periodică a elevilor – măsură necesară pentru combaterea transmiterii virusului în școli!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, a anunțat că social-democrații  inițiază o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a tuturor elevilor. Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România 

“Studiile și realitatea din ce în ce mai gravă au demonstrat că varianta Delta a virusului COVID-19 este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților.

Elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării anti-COVID, fiind expuși infectării cu acest virus periculos.

Soluția acestei probleme este evidentă:  testarea periodică a elevilor!  O măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unitățile de învățământ.

PSD inițiază o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor.  Urmarea? Unitățile școlare vor putea să continue desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță.

Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România! 

Efectuarea testelor rapide se va putea face la:

– cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează

– la medicul de familie

– la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate

Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora vor fi asigurate din Fondul de rezervă al guvernului.

Suntem convinși de faptul că premierul Florin Cîțu nu va respinge această idee, cu atât mai mult cu cât copiii și adolescenții României sunt viitorul țării și  mult mai importanți decât orice premier. Fie el și liberal…”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri