1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Turismul, ”minge de ping-pong” între cabinetul Primului Ministru și Ministerul de Finanțe

spot_img

Trebuie citit

ANAT cere ferm Guvernului menținerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanță

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) își exprimă îngrijorarea cu privire la declarațiile contradictorii emise recent de către cabinetul Primului Ministru respectiv Ministerul de Finanțe cu privire la voucherele de vacanță. Aceste declarații discordante creează o incertitudine anxioasă pentru industria turismului din România și ne transformă într-o ”minge de ping-pong” politic și fiscal.

Prim ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat că actualul sistem de acordare a voucherelor de vacanță va rămâne neschimbat, în timp ce Ioan-Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a sugerat că va depinde de latitudinea angajatorului dacă dorește să acorde bani în loc de vouchere. ANAT consideră că această divergență de opinii aruncă o umbră de incertitudine asupra industriei turismului, afectând atât agențiile de turism, cât și angajații care beneficiază de aceste vouchere.

Confederațiile naționale și-au manifestat în mod clar susținerea pentru menținerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanță, iar aceste declarații opuse vin în contradicție cu promisiunile anterioare făcute de liderii coaliției de guvernare. ANAT își exprimă încrederea în ceea ce s-a stabilit și îndeamnă cu fermitate cei doi lideri de stat să-și respecte cuvântul dat.

Acordarea în bani a voucherelor de vacanță este considerată neconstituțională, așa cum a fost demonstrat și în alte țări europene, precum Belgia. Nu poate fi acceptat ca o parte din salariul angajaților să fie supusă unei impozitări diferite  de la un salariat la altul, iar această decizie să fie la latitudinea angajatorului. Este discriminatoriu”, subliniază Adrian Voican, vicepreședinte ANAT.

ANAT face un apel către autoritățile guvernamentale să clarifice rapid și ferm politicile privind voucherul de vacanță, astfel încât industria turismului să poată continua să se dezvolte într-un mediu stabil și predictibil. Incertitudinea fiscală și politică nu fac decât să submineze eforturile noastre de a promova turismul intern și de a oferi servicii de calitate călătorilor.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri