Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Departamentul de Cercetare și Inovare, organizează, marți, 28 noiembrie 2023, un workshop privind acțiunile colaborative de dezvoltare regională durabilă în zona costieră a României.
Evenimentul va avea loc în sala P23 din campusul universitar, Corp B (Aleea Universității, nr.1), între orele 10.00 -12.00.
„În contextul proiectelor UOC finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având obiectivul de a susține dezvoltarea regională durabilă prin regenerarea mărilor și apelor și reziliența la schimbări climatice, workshopul își propune să reunească reprezentanții din administrația publică, institute de cercetare, instituții de învățământ, companii private și ONG-uri pentru a discuta posibilitățile de parteneriat în vederea unor acțiuni comune în viitorul apropiat, în linie cu Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră, respectiv BlueInvest și Black Sea Accelerator. Astfel, participanții la workshop vor fi implicați în dezbateri privind nevoile actuale de dezvoltare durabilă ale zonei costiere și posibile soluții de implementat, cu accent pe câteva dintre sectoarele creșterii și economiei albastre: ecoturism, bioeconomie și biotehnologii, reconstrucție ecologică, educație pentru mediu, antreprenoriat”, precizează conf. univ. dr. Natașa Văidianu, membră în comitetul de organizare a workshopului.
Workshop-ul este organizat și susținut financiar în cadrul activităților proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0391 „Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare de excelență și inovare în Universitatea Ovidius din Constanța cu impact asupra dezvoltării regionale durabile”, unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.