17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Varianta Techirghiol, podul de la Brăila și drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța – obiective de importanță majoră!

spot_img
spot_img

Trebuie citit

spot_img

În cadrul ședinței Comisiei de transport și infrastructură din Camera Deputaților, la care au fost prezenți și au răspuns la întrebări reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, au fost abordate și teme legate de județul Constanța, precum și de regiunea Dobrogea.

Referitor la Varianta Techirghiol, drum care va asigura circulația fluentă către sudul litoralului, este aproape finalizată etapa de documentații tehnice și avize. Cel mai probabil, în vara anului viitor vor avea loc licitațiile de proiectare și execuție, urmând să se intre, apoi, pe parcursul normal de execuție.

La fel de normal este și să transmitem informații corecte, iar din acest punct de vedere vreau să precizez: lucrurile nu se întâmplă peste noapte! Important este că există finanțare și că nu sunt impedimente, existând toate avizele necesare!

În privința podului de la Brăila, lucrare de excepție din toate punctele de vedere, este evident că este importantă și folosința acestuia pentru noi constănțenii și nu numai.

Concret, trebuie să avem și drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța! Este obligatoriu ca acest drum să fie executat, pentru că astfel se va realiza coridorul de transport Dobrogea – Moldova!

În 2016, moment la care a fost realizat master planul general de transport al României, drumul expres Brăila-Tulcea-Constanța era preconizat a se realiza până în 2031. La acest moment, având podul de la Brăila aproape gata, este obligatoriu ca termenul să fie devansat!

Reprezentanții Ministerului Transporturilor, prezenți la comisie, au anunțat că termenul a fost devansat cu 4 ani, drumul fiind preconizat a se realiza până în 2027!?!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri