25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Șeful CIA, îngrijorat de influența chineză în Israel

spot_img

Trebuie citit

Directorul CIA, William Burns, a exprimat îngrijorarea Washingtonului cu privire la creșterea investițiilor și implicării Chinei în Israel, în special în sectorul tehnologic, în timpul întâlnirii sale cu premierul Naftali Bennett de săptămâna trecută, a relatat site-ul american de știri Axios.

„În ultimele luni, am fost angajați într-un dialog cu administrația Biden cu privire la China. Statele Unite au pus întrebări despre proiecte specifice, cum ar fi implicarea Chinei în metroul din Tel Aviv”, a declarat un oficial israelian de rang înalt, citat de mass-media.
„Le-am spus americanilor că salutăm companiile americane de infrastructură să lucreze la proiecte majore în Israel, dar acestea nu au depus cereri de ofertă”, a adăugat el.
Raportul a precizat că Bennett, care l-a înlocuit în iunie pe premierul Benyamin Netanyahu, a răspuns că Israelul nu numai că înțelege îngrijorările SUA, dar le și împărtășește pe unele dintre ele.
Ca exemplu, acesta a menționat știrile recente despre un atac cibernetic chinezesc pe scară largă asupra unor companii tehnologice israeliene în urmă cu doi ani.
Șeful serviciilor de informații americane a vizitat săptămâna trecută Israelul și Cisiordania în cadrul unui turneu de trei zile.
Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea cooperării în materie de informații și securitate între Israel și SUA.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri