8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Ne paște o criză de gaze!

spot_img

Trebuie citit

O expertă în energie a atras atenția că principalul risc cu care s-ar putea confrunta românii în iarna anului acesta ar fi lipsa gazului.

Otilia Nuțu, expertă în Energie, a declarat în emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa FM că motivul pentru care prețurile cresc atât de mult este riscul major ca la un moment dat să nu mai existe gaz suficient în piață. Otilia Nuțu a mai spus că în acest moment, România are în depozitele de înmagazinare 75% din capacitatea totală de gaz.

„Acesta ar fi principalul risc. Noi avem în depozitele de înmagazinare cam vreo 75% din capacitatea totală. Din câte mi-au explicat niște specialiști, înțeleg că pentru a avea presiune suficientă în rețeaua de gaz ca să poți să furnizezi gaz atunci când este o temperatură foarte joasă un număr de zile, ai nevoie de un flux de importuri.

Problema este că noi nu avem capacitate acum de când nu mai importăm prin Ucraina – Gazprom nu mai livrează prin Ucraina – iar noi ne putem cumpăra gazele din Ungaria și din Bulgaria foarte puțin, noi nu avem suficientă capacitate de import ca să ne acoperim acest necesar suplimentar pentru a asigura fluxul și presiunea suficient de mare în cazul în care ar fi o iarnă foarte friguroasă”, a mai spus Otilia Nuțu la Europa FM.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri