8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Constanța, orașul în care se deschid restaurante în blocuri fără ca patronii să mai ceară acceptul vecinilor

spot_img

Trebuie citit

În iunie 2023, fără să anunțe explicit în prealabil, consilierii municipali au votat regulamentul activităților comerciale din municipiul Constanța în sensul în care patronii care doresc să deschidă un restaurant la parterul sau ultimul etaj al unui bloc nu mai au nevoie de acceptul locatarilor, dacă programul de funcționare este între 08.00 și 22.00.

Proiectul a fost inițiat de primarul Vergil Chițac. De atunci, s-au dat zeci de autorizații de funcționare.

Hotărârea de consiliu a fost atacată de trei persoane la Instituția Prefectului. În august, Prefectura încă analiza subiectul. De asemenea, a fost atacată în instanță de mai multe persoane. Termenul inițial pentru suspendare a fost pe 16 noiembrie, dar a fost ulterior preschimbat pentru 12 decembrie 2023. Dacă judecătorii vor decide în favoarea suspendării, nu se va putea acorda nicio autorizație de funcționare pe baza acestui HCL, iar cele acordate între timp vor putea fi anulate. Fondul problemei va începe să fie judecat în primăvara anului viitor.

În Germania nu poți să îți instalezi aer condiționat în apartament decât după ce obții aprobare scrisă de la TOȚI locatarii.

În SUA, miliardarul Elon Musk a fost obligat să dea o reclamă jos de pe o clădire pentru că lumina prea puternică îi deranja în pe vecini. În Constanța condusă de Vergil Chițac (locuitor al orașului Eforie) poți să-ți deschizi un restaurant la parterul unui bloc de locuințe, care să funcționeze de la 08.00 la 22.00, fără să ceri acceptul niciunui vecin. Ceri o autorizație de la primăria și se rezolvă.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri