7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Psihiatri pentru tratat psihoterapeuți or exista?

spot_img

Trebuie citit

Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de se fi sinucis. Între timp, și-o fi dat seama că riscă suspendarea dreptului de liberă practică și a șters postarea. Pentru ea, sinuciderea este un act de curaj și ambiție, de demnitate și integritate.

Ada Musat-Dada, psihoterapeut cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din România:

„Iulia Marin, Iulia mea așa cum îi voi spune întotdeauna, a fost deasupra lumii, deasupra acestor timpuri, o astfel de ființă se naște o dată la un milion de ani. Iulia Marin a fost un spirit superior care nu a vrut să îi stabilească boala destinul, nici felul în care iese din scena vieții. A avut curajul și ambiția să fie ea în controlul vieții ei, să stabilească ea cum & când oprește suferința, să își exprime voința proprie, liberul arbitru, înainte ca simptomele să îi amuțească capacitatea decizională și să o transforme într-o păpușă manevrată pe ațe(imagine pe care o avea frecvent în episoade psihotice). Demnitatea și integritatea Iuliei au rămas neatinse până în ultima clipă, pentru că așa era ea.”

Așadar, cei care credeți că ați avea nevoie de un psihoterapeut, vedeți la cine apelați, încercați totuși cu unul care crede în Dumnezeu. Am mai spus-o pe aici, un psihoterapeut ateu, ca și un duhovnic cu delir mistic, poate fi mai periculos decât o rundă de ruletă rusească.

Totuși, pe mâinile cui încăpuse copila ăsta? La un capăt, Tolontan, la celălalt capăt, o psihoterapeută care o laudă pentru că s-a sinucis.

Dar nuuu, vinovat este Ciutacu, pentru că a simțit că în povestea asta tragică ceva este foarte putred.

Mirel CUREA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri