-2.6 C
Constanța
miercuri, 8 februarie 2023

Lungoci: Încă un pas pentru ca taxa de pod să fie eliminată!

spot_img

Trebuie citit

În cadrul Comisiei de Transporturi, alături de Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, au votat, pentru raportul de adoptare al  Proiectul de lege privind eliminarea taxei de pod, .parlamentarii PSD, PNL, AUR, UDMR, precum și un reprezentant UDTMR. Astfel, s-a făcut încă un pas pentru ca taxa percepută la trecerea podurilor peste Dunăre, Fetești și Cernavodă pe A2 și  Giurgeni-Vadu Oii pe DN2A,  să fie eliminată! Lucian Lungoci speră ca în Plenul Camerei Deputaților, toți parlamentarii să aibă inteligența și bunăvoința ca, de la 1 ianuarie 2022, românii să nu mai plătească taxa de pod.  

“S-a făcut încă un pas pentru ca taxa percepută la trecerea podurilor peste Dunăre, Fetești și Cernavodă pe A2 și  Giurgeni-Vadu Oii pe DN2A,  să fie eliminată!

În cadrul Comisie de Transporturi, alături de mine, parlamentarii PSD, PNL, AUR, UDMR, precum și un reprezentant UDTMR  au votat pentru raportul de adoptare al  Proiectul de lege privind eliminarea taxei de pod. Ceea ce înseamnă că proiectul va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaților. 

Este vorba despre un proiect inițiat de parlamentarii PNL, în februarie 2019. Un proiect care a avut un traseu marcat de avize negative și rapoarte de respingere:

  • februarie 2019 – Comisia pentru buget, finanțe și bănci trimite aviz negative
  • februarie  2019 – Comisia juridică, de disciplină și imunități trimite aviz negative
  • iunie 2019 – Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru transporturi și infrastructura emit raport de respingere
  • ianuarie 2020 – Guvernul trimite punct de vedere negativ
  • mai 2021 – Proiectul de lege intră în dezbatere, în plenul Camerei Deputaților la secțiunea respingeri

 A fost momentul, 11.05.2021, în care am susținut, în plenul Camerei Deputaților, proiectul legislativ și am reușit retrimiterea acestuia la Comisii, pentru reexaminare și emiterea unui raport suplimentar.

Din luna mai până în prezent, reexaminarea cerută de mine a fost amânată  în Comisia de transport, de două ori. Motivul?  Ministerul Transporturilor, condus de USR-istul Cătălin Drulă, a refuzat să elimine taxa de pod. Pentru că se reduc veniturile Ministerului!!!

Cu fiecare ocazie- dezbaterea în comisie a unui proiect de lege asemănător, susținerea acestui proiect de lege în comisie în prezența Ministrului Transporturilor, intervenția în plenul Camerei Deputaților pentru retrimiterea la comisii –   am susținut eliminarea acestei taxe!

 Ea reprezintă o taxă discriminatorie pentru județul nostru!  Este, în același timp, o dubla taxare, în condițiile în care conducătorii auto plătesc rovignieta – taxă de utilizare a rețelei de drumuri naționale- iar podurile fac parte integrantă din drumuri! 

Mulțumesc parlamentarilor PSD, PNL, AUR, UDMR și reprezentantului UDTMR, pentru că au votat  trecând peste interesele de partid!

Pot să înțeleg de ce parlamentarii USR au votat împotrivă, ministrul Drulă fiind colegul lor de partid, dar mi-e greu să le accept atitudinea, contrară, în primul rând, românilor și mai apoi formațiunilor politice care au dat vot pozitiv!

 Dincolo de acest aspect, consider că parlamentarii care reprezintă PSD, PNL, AUR, UDMR, și UDTMR în Comisia de Transporturi  au dovedit că interesul românilor- în general- și al constănțenilor- în special – trebuie pus înaintea oricăror directive de partid! 

 Nu în ultimul rând, sper ca în Plenul Camerei Deputaților, toți parlamentarii să aibă inteligența și bunăvoința ca, de la 1 ianuarie 2022, să nu mai plătim taxa de pod și să pună interesele oamenilor mai presus de bugetele ministerelor!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri