1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Dacă nu, o să vedeți voi!

spot_img

Trebuie citit

Maria Zaharova este purtătorul de cuvânt al ministerului afacerilor externe al Rusiei. Când Lavrov (ministru plenar de externe) o arde intern, naiba știe pe unde, la păcănele, la bordel sau la saună, în plan extern iese zuza asta.

Si cum iese? Știre: „Ucraina va primi ajutoare militare sub formă de rachete cu raza medie”. Candy Girl la CNN: “Dacă americanii vor livra echipamente sofisticate, vor suporta consecințe!” Ăia livrează și nu suporta nimic. Știre: „Marea Britanie va intensifica transporturile de muniție spre administrația de la Kiev” Imediat iese și asta la BBC și sec declară: “Dacă guvernul englez îi mai ajuta pe ucraineni cu arme și muniție le vom da cu tsunamiuri!” Ăia intensifică și marea e ca-n palmă. Știre: “Lituania blochează transportul de mărfuri spre exclava rusă Kaliningrad” Fata de caramel zice si ea imediat: “Lituania va plăti scump aceasta aroganta și nu neaparat în plan diplomatic!” Ăia plătesc cel mult vameșii cu 20% mai mult, ca să își facă treaba. Dacă dă Johannis un „vânt schimbat la iz” spre est, iese iar asta: “Dulapul se pare că a început să aibă fisuri. Va suporta reparații imediat!” Johannis mai cere o porție de fasole, de data asta mexicană… garnisită cu două ouă fierte! După care nici măcar de ușoară indigestie nu suferă.

Deci, care-i treaba cu Dulcineea asta de Urali? Nu știe decât să promită în cuvinte simpliste niște repercursiuni vagi? Niciodată nu spune ceva concret, ca spre exemplu: — Ahaa, ați făcut așa și pe dincolo? Ați îndrăznit!? Eh, pe data cutare, la ora cutare veți avea toată populația care circula cu metroul infectata cu praf de scărpinat. Ca atare, veți avea minim 2 milioane de oameni care se vor scărpina 24 de ore de nu o sa mai aibă nevoie sa facă duș după aia o săptămână. Iar dacă mai faceți, vom mari doza. Sau eu știu, sa le dea cu praf de strănutat sau praf de gâdilat ca sa Rada cu toții ca idioții, la nesfârșit, până îi apucă crampele la stomac… sau cu prafuri diareice…

Din păcate, Dulcineea a fost cioplită tot de Gepetto. Da, a fost sora mai mică a lui Pinocchio. Când a adus-o acum o sută și mai bine de ani un trubadur din Veneția la Moscova, i-a cumpărat-o un oarecare conte cu sânge distant de Romanov. Iar ăsta imediat i-a rusificat numele, de i-a rămas așa cum se cunoaște și azi. Foarte mulți ruși au mania asta, de a rusifica. Rusifică orice le iese în raza lor de acțiune. O fac deja dintr-un reflex atavic. Eh, bineînțeles că fiind cioplită din același butuc de lemn, de același cioplitor care l-a zămislit și pe Pinochio, minte la fel ca frate-su, numai ca nu îi creste nasul când o face. În schimb i se dogește vocea, de sună a toacă de biserică. Din lemn e făcută, cu voce de lemn vorbește și normal cu o limbă toată numai din lemn. Oricărei țări care face ceva pro Ucraina sau menține status-quo-ul penalizărilor euroatlantice prin decizii enervante pentru Kremlin, iese lemnoasa asta, cu nume de melasă și proliferează amenințări mobiliare la adresa ei.

Lavroave! Schimbă-ți naiba păpușa, ca pe-asta am învățat-o pe dinafară… Și ce zice, și ce face! Zice “lemn” și face “rumeguș”… Bagă altă păpușa la înaintare ca asta S-a uzat… are nevoie de reparații!

Paul Adrian ARMONICUS

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri