8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Protest la Constanța: s-a cerut ARESTAREA primarului Chițac

spot_img

Trebuie citit

Aproximativ 200 de constănțeni s-au adunat, duminică, la Instituția Prefectului, pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive care intră în vigoare de mâine. Se condamnă faptul că măsurile în cauză duc la discriminare între vaccinați și cei nevaccinați, care sunt nevoiți să se lipsească de multe drepturi. Cel mai important din ele: dreptul la muncă. S-au scandat lozinci împotriva șefului DSU, Raed Arafat și, cel mai des, s-a strigat: Criminalii! Criminalii! sau Jos dictatura și Libertate, nu certificate!

Alături de organizatorul Maria Șandor au fost și câțiva militanți AUR și parlamentari ai acestei formațiuni politice, precum deputatul Dumitru Viorel Focșa sau deputatul Dănuț Aelenei și senatorul Evdochia Aelenei. Focșa a subliniat faptul că partidul nu se opune vaccinării – întrucât și mulți parlamentari sau membri AUR s-au vaccinat – ci că este vorba de o gravă discriminare între cele două categorii, cum ar fi deja menționatul drept la muncă sau drept la educație – studenții, de exemplu, nu vor mai primi locuri în cămine.

În finalul discursului său, deputatul Focșa și-a adus aminte de primarul Constanței, Vergil Chițac, pe care l-a acuzat de faptul că decesele din Constanța începând cu data de 1 octombrie – de când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a trecut printr-un incendiu – cad exclusiv în conștiința, sarcina și responsabilitatea penală a edilului, pentru că acesta refuză efectiv să repare unitatea spitalicească. Acesta a mai amintit și de faptul că tocmai medicul care i-a salvat viața lui Chițac a fost atenționat să aibă ciocul mic, pentru că are copil acasă. În acest sens, deputatul Focșa le-a atras atenția procurorilor să se miște din birouri și să acționeze.

La un moment dat, și-a făcut apariția prin zonă și George Simion. Acesta se află în județul Constanța pentru a consolida mai multe organizații locale.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri