22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

LĂSAȚI CULTELE ÎN TREABA LOR!!!

spot_img

Trebuie citit

Azi, doi amețiți de preoți (scuze, licență literară, n-am nimic cu oamenii) au oferit, împreună cu ctitorul unei biserici (civil) o icoană avocatei Șoșoacă. Avocatei am zis, nu senatoarei, pentru că femeia (sau ce e) era acolo în calitate de avocat al Arhiepiscopiei Tomisului la tribunal, pentru un proces.

Și-au început întrebările și acuzele! DE CE i-au dat o icoană controversatului om politic?! DE UNDE erau preoții respectivi, de la ce (arhi)episcopie? (la dracu’, pare evident că a Tomisului)… DE CE nu a înmânat-o ctitorul și de ce preoții, era DIN PARTEA Arhiepiscopiei?! IPS Teodosie e parte din gestul ăsta?!? Preoții sunt fani Șoșoacă? Da’ Teodosie?!? CINE i-a pus?! Cine a plătit icoana? Avea factură?! Era cu cristale Swarovsky?! CE-AU CĂUTAT ACOLO?!? CE MERITE o recomandă pe Șoșoacă să primească icoane?! Etc.

Asist de ceva vreme stupefiat, nefiind nici măcar ortodox, la tragerea la răspundere și de brăcinar a Bisericii și a cultelor în general, pentru orice gest ritual, de către: societatea civilă, neo-marxiști, presă, diaspora, atei (sic!), politicieni și tot felul de alți băgători de seamă (nu reușesc să-l încadrez pe CTP…). Pentru – REPET – treburi BISERICEȘTI. Preoții, ierarhii, capii cultelor pot fi trași la răspundere pentru încălcări ale moralei, normelor sanitare, încălcarea legilor și… cam atât! Nu pentru chestiile de ei inventate (mă rog, revelate divin…) și moștenite din moși-strămoși.

Nu-ți place rânduiala Bisericii?! Du-te tată la alții, sunt o grămadă de secte creștine! Și sataniste! E treaba lor, a preoților, dacă vin cu șalupa din larg cu lumina sfântă, cu boboteaza, dacă merg în caleașcă sau trași de car cu boi, dacă au trenă de doișpe metri (a fost și asta), dacă slujesc pe plajă (a fost și asta!) sau la solar de nudiști, goldeanu’ pe ei cât Banca Angliei etc. Am ajuns să validăm social și costumele extravagante ale slujitorilor BOR, care nu-s la fel de sobre ca ale catolicilor!? Dacă nu-i OK din punct de vedere al rânduielii, SĂ-I TRAGĂ LA RĂSPUNDERE ȘEFII LOR IERARHICI, ei să-i judece și să-i sancționeze.

În ziua de azi, toată lumea se pricepe la tratamente anti-Covid și rânduieli politically corect bisericești. Măcar, după câtă bătaie ne luăm, nu mai avem tupeul să pretindem că ne pricepem și la fotbal… Anyway: lasați dracu’ preoții și Bisericile în treburile lor!!! Nu vă mai băgați în toate invențiile, nu încercați să le validați prin common sense și regulile societății „moderne” ritualurile – bizare, vetuste și arhaice pentru unii! Oricum, nu mai e mult până când BOR va fi obligată de UE să accepte preoți-femei, gay și de culoare.

Aveți puțintică răbdare!?

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri