29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Haosul din Educație restructurează anul școlar!?

spot_img

Trebuie citit

În loc să-și fi făcut treaba, să fi pregătit din timp testarea pe scară largă a elevilor și vaccinarea prioritară a profesorilor, cei din Guvern continuă să își bată joc de viitorul unei întregi generații de elevi, căutând tot felul de variante fanteziste de închidere mascată a școlilor. Nici măcar nu mai vor să dea bani părinților care stau acasă cu copiii, inventând „vacanța prelungită”, pentru care nu se acordă indemnizația de 75% din salariu. Închiderea școlilor înseamnă închiderea viitorului. Singura soluție viabilă este testarea masivă a elevilor și vaccinarea profesorilor.

Să se revizuiască – primesc!

Ministerul Educației schimbă… schimbarea anunțată. Elevii din anii terminali nu vor mai avea vacanță prelungită, ci doar „ceilalți”. Calendarul examenelor nu se mai modifică. “Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat ministrul Cîmpeanu.

Acum se simte cât de mare și de gravă a fost greșeala guvernului care a refuzat să testeze masiv, în pofida practicii europene care demonstra cât de util este pentru controlul pandemiei. În loc să pregătească redeschiderea școlilor, organizarea testării elevilor, în masă cu teste rapide sau prin sondaj cu teste PCR, așa cum se pregăteau în ianuarie toate celelalte state, ei se țineau de contre și de certuri în guvern.

Testarea masivă a populației ar fi redus infectarea

Un recent studiu publicat în revista Science arată că în Slovacia, care a testat masiv populația, infectarea s-a redus și cu 81%, în două săptămâni. Pentru comparație, carantina totală decisă în Marea Britanie a redus cu doar 30% rata de infectare. În comparaţie cu închiderea şcolilor şi a tuturor afacerilor non-esenţiale, care a avut un efect economic fără precedent la nivel global, campaniile de testare în masă pentru SARS-CoV-2 – care pot fi aplicate şi atunci când şcolile şi afacerile rămân deschise – sunt o cale alternativă de a identifica şi ţinti persoanele contagioase, fără a adăuga poveri excesive pe cele care nu sunt infectate.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri