8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Chițac vrea să-i dea afară pe artiștii plastici din spațiile date în folosință acum zeci de ani

spot_img

Trebuie citit

Primarul Chițac le propune consilierilor locali, în ședința de pe 29 aprilie, desfășurată online, revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Constanța asupra a trei spații pe care aceștia le au.

Sunt trei și toate sunt amplasate centrale, în zone foarte căutate din punct de vedere imobiliar:

  • Bulevardul Mamaia nr. 302 – atelier de creație
  • Bulevardul Ferdinand, la parterul blocului AR2 – studiouri de creație
  • strada Mihai Eminescu nr. 22 – casă de creație.

Acestea le-au fost date în folosință gratuită de fostul Consiliu Municipal, pe mai mulți zeci de ani.

Artiştii plastici au reacţionat vehement și spun că vor protesta. Uniunea Artiştilor Plastici din România – filiala Constanţa a trimis un comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu regret că artiștii plastici din Constanța vor fi aruncați în stradă de Primăria Municipiului Constanța. Mai exact, după 50 de ani de activitate, atelierele de creație ale Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu, construite în anii ’70. din fondurile exclusive ale Uniunii, vor fi luate abuziv de Primărie. Se pare că cineva a pus ochii pe atelierele noastre, care se află în zone cu un imens potențial imobiliar. Am fost pur și simplu executați. Din februarie până în martie, într-o singură lună, am primit trei controale ale Poliției Locale si fără să ni se aducă nimic la cunostiință, fără să fim somați, ne-am trezit că în mai puțin de o lună s-a elaborat un proiect de hotărâre, peste noapte, care ne va lăsa fără atelierele noastre. Este ciudată rapiditatea cu care Primăria a acționat în acest caz. Ca urmare, Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu organizează miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 14:00, o conferință de presă la sediul atelierelor de creație, din bulevardul Mamaia, nr. 302. Tot la acea dată vom organiza un “PROTEST AL DISPERĂRII!”

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri