18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Dumitru Viorel Focșa: „Aduc un pios omagiu tuturor victimelor regimului nazist”

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Pe 27 ianuarie 1945, forţele aliate au eliberat lagărul de concentrare şi de exterminare Auschwitz-Birkenau. Plecând de la acest eveniment, în anul 2005, Rezoluţia 60/7 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite a desemnat data de 27 ianuarie ca Zi internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului.

Cu prilejul acestei comemorări, deputatul Dumitru Viorel Focșa (AUR) a postat pe pagina sa de facebook acest mesaj:

„Rămas într-o lume care nu are niciun fel de legătură cu realitatea, inutilul președinte Iohannis ne-a spus, pe un ton grav, că: „Astăzi, pericolele la adresa democraţiei îmbracă forme noi şi înşelătoare. Exacerbarea antisemitismului, a xenofobiei, a intoleranţei, a rasismului şi a discriminării, încercările de reabilitare a criminalilor de război, ca şi abdicarea de la apărarea valorilor supreme ale umanităţii pot readuce în actualitate experienţele tragice ale istoriei.

„Da, domnule președinte, aveți dreptate: sunteți primul intolerant al țării, care ați dizolva și mâine partidul nostru dacă ați putea, primul promotor al discriminării pe bază de vaccin, primul care a susținut suprimarea unor drepturi fundamentale ale cetățenilor români în anii pandemici 2020-2021. În calitate de „moștenitor” al Grupului Etnic German din România, sunteți ultimul care ar trebui să vorbească despre antisemitism. Sunteți rupt de realitatea din România, țară ruinată și transformată în colonia unor corporații de toate partidele de după 1989, cu un mare plus în dreptul Guvernului condus de Florin Cîțu. Toate temele din discursul prezidențial sunt simple perdele de fum ridicate în fața marilor problemele ale momentului, doar că nu există fum care să nu se risipească, așa cum se va risipi și amintirea celui mai slab președinte al României democratice de după 1989, de îndată ce vom încheia campania de strângere de semnături pentru demiterea sa.

Revenind la importanța zilei de 27 ianuarie, în semn de respect față de semnificația acesteia, precum și față de întreaga comunitate evreiască, în cursul acestei zile am avut o scurtă întâlnire cu președintele Comunității Evreiești din Constanța, domnul Sorin-Lucian Ionescu. În calitate de parlamentar de Constanța, pot afirma că, la malul mării, AUR are o relație foarte bună cu această comunitate greu încercată de-a lungul istoriei; mai mult, l-am asigurat în nenumărate rânduri pe domnul Sorin-Lucian Ionescu că voi susține de la tribuna Camerei Deputaților accelerarea procesului de reconstruire a lăcașului de cult al comunității evreiești din Constanța. Ce s-a întâmplat și se întâmplă cu Sinagoga este pur și simplu inadmisibil, iar starea de fapt trebuie corectată cât mai repede cu putință.

Închei prin a aduce un pios omagiu tuturor victimelor regimului nazist. Tinerii de astăzi trebuie să învețe despre această tragedie pe care au traversat-o oameni nevinovaţi din cauza segregării rasiale, întrucât repetarea ororilor istoriei poate fi evitată numai prin cunoașterea lor.Dumnezeu să binecuvânteze cu pace și armonie toate minoritățile de pe teritoriul României pentru ca, împreună, să ne bucurăm de și pe aceste meleaguri minunate, unde bunul Dumnezeu ne-a rânduit să trăim o vreme.”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri