8.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

PSD a înaintat inițiativa de scurtare a distanțelor de transport dintre producător și instituțiile beneficiare

spot_img

Trebuie citit

De la fermă la furculiță distanța trebuie să fie cât mai mică! Traseul cât mai scurt dintre acestea însemnă susținerea producătorilor autohtoni și, nu în ultimul rând, alimente mai proaspete, sănătoase și ieftine livrate populației.

În acest sens, PSD a înaintat inițiativa de scurtare a distanțelor de transport dintre producător și instituțiile beneficiare, hrana românească având prioritate față de cea din import.

Propunerea legislativă vine în sprijinul producătorilor locali: instituțiile publice în care se prepară sau se servesc mâncăruri gătite sau produse alimentare să le achiziționeze în primul rând pe cele din surse locale, cât mai apropiate de locul de consum.

Urmarea? Hrana românească va avea prioritate în școli, spitale, unități militare și în toate instituții publice care achiziționează servicii de catering. Acolo unde, în locul roșiilor din Spania sau a merelor din Polonia vor fi consumate cele din România. Nepoluate și proaspete!

Inițiativa social democrată nu încalcă directivele Uniunii Europene, în condițiile în care și acestea prevăd achiziționarea de produse alimentare din propria țară.

Mai mult decât atât, lanțul scurt de aprovizionare reprezintă o prioritate națională din perspectiva securității alimentare a României!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri