22.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

OMD Mamaia promite. Să și facă!

spot_img

Trebuie citit

Eliberarea din închisoare a lui Radu Mazăre a produs multora frisoane. În sensul că „celebrele” carnavaluri și care alegorice ar putea fi reluate din vara asta. Inclusiv mie.

Totuși, promit că nu voi mai scrie scenariul niciunei alte asemenea megalitice producții. În primul rând, pentru că e o muncă sisifică, întinsă pentru fiecare din ele (le-am scris PE TOATE!) pe săptămâni, cu nopți nedormite, tone de cărți citite și refaceri de texte, la comandă. A trebuit să văd până și serialul turcesc Suleiman Magnificul!? În al doilea rând, pentru că n-am primit atunci NICIUN BAN, pentru munca mea.

Apoi, Organizația de Management al Destinației Mamaia are alte planuri și alte gusturi (poate mai bune) pentru Bătrâna Doamnă a litoralului românesc. Vineri 31 mai se anunță un mega media trip, de prezentare a intențiilor pentru vara lui 2024. Va fi prezentat calendarul de evenimente dedicate turiștilor ce vor alege anul acesta destinația RIVIERA SUD. Proiectul de restructurare a Aeroportului Tuzla, pentru o schimbare radicală a modul de deplasare către litoral. Investiții private în cadrul destinației. Dezvoltarea infrastructurii în destinația RIVIERA SUD. Noua cale de acces rutier, traseul Alternativă Techirghiol (Agigea-Topraisar-Techirgiol-Eforie-Tuzla-23 August) cu conectare directă din Autostrada Soarelui. Poate și altele.

Totuși, mi-aș permite să sugerez că pe litoralul românesc nu vin totuși numai cocalarii. În sensul că, la paritate cu alt „celebru” eveniment, NEVERSEA, ar trebui organizate și ALTFEL de spectacole. Aș reaminti că la Mamaia au avut loc două mega-festivaluri INTERNAȚIONALE de jazz (la Flora) și world music (piațeta Cazino), unde au cântat „grei” ca Cedar Walton, Heath Brothers, Dave Valentin, Maria Joao, Astillera și mulți alții. Că aici, în Mamaia, au cântat cândva și Zucchero și Michael Bolton, și Glykeria, cîntăreața simbol a Greciei, și Bonnie Taylor și Julio Iglesias (tata lu’ Enrique!). În fine, că în Mamaia Nord, Jamiroquai a cântat DOAR acid-jazz, spre disperarea cocalarilor, veniți să-l audă făcând trance și tehno… Când i-au și furat căciula, la propriu! Și, în fine în fine, că celebra violonistă Sarah Chang a cântat, în august 2017, în piața Ovidiu,, când primar al Constanței nu era, slavă Domnului, Vergil Chițac…

Deci, puțină diversificare a ofertei culturale, conform IQ-ului unei părți chiar și minuscule a onor public, nu strică.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri