18.4 C
Constanța
marți, 16 aprilie 2024

Lungoci: PSD nu este inamicul mediului de afaceri din România!

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, consideră că PSD nu este inamicul mediului de afaceri din România, dar nici nu îi abandonează pe reprezentanții clasei de mijloc sau pe nevoiași. Remarca vine în contextual în care Rareș Bogdan,  europarlamentarul PNL și prim vicepreședinte al partidului,  pledează impozitării progresive și a taxei de solidaritate. Adică împotriva celor două măsuri propuse de PSD.

“Liberal cu “state” vechi, încă de când nici măcar nu era înscris în PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan,  este îngrijorat din motive de cotă unică și de taxele care ar trebui să fie introduse în mediul de afaceri. Prima să nu dispară, iar celelalte să… dispară sau să fie cât mai mici.

În  fapt, prim-vicepreședintele PNL susține cauza  afaceriștilor mioritici îmbogățiți cel puțin dubios și, mai grav, nu dă doi bani pe clasa de mijloc din România, ca să nu mai amintim de nevoiași pe care îi dorește aduși la sapă de lemn.

De ce spus asta? Pentru că Rareș Bogdan pledează cu multă abnegație împotriva  impozitării progresive și a taxei de solidaritate. Adică împotriva celor două măsuri propuse de PSD, măsuri menite să sprijine românii obișnuiți, cei care au un loc de muncă, plătesc taxe și impozite statului, dar nu mai fac față crizelor de tot felul abătute asupra lor.

 Să ne înțelegem foarte bine- și poate pricepe și europarlamentarul liberal-  PSD nu este inamicul mediului de afaceri din România. De-a lungul istorie sale, PSD a implementat o mulțime de măsuri care au sprijinit și încurajat oamenii de afaceri din România.

Am putea spune chiar că, nu de puține ori, guvernele social democrate s-au manifestat mai liberal decât cele PNL-iste!

 Asta nu înseamnă, însă, că în aceste momente PSD îi abandonează pe reprezentanții clasei de mijloc sau pe nevoiași. Cu atât mai mult cu cât impozitarea progresivă se aplică și în alte țări din UE și când taxa de solidaritate este un gest de minimă decență și empatie față de poporul care, printre alții, l-a trimis și pe Rareș Bogdan în Parlamentul Europei. Că doar nu crede că a fost votat doar de îmbogățiți cărora le ține “trena” acum!

Până una alta, un lucru este cert: înainte de a critica taxa de solidaritate și impozitarea progresivă propuse de PSD, prim-vicepreședintele PNL ar trebui să se pronunțe în privința propunerii PSD de impozitare în două trepte a pensiilor speciale.

Cea despre care, când era în opoziție, Rareș Bogdan susținea că liberalii o vor rezolva în primele 30 de zile de guvernare!

În rest, ce spune prim-vicepreședintele PNL sunt ziceri aruncate pe… batistă penelistă!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri