30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: Primarului Chițac îi lipsește voința administrativă!

spot_img

Trebuie citit

După cum a constatat Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, de ceva vreme, primarul Constanței se plânge că este șantajat de firma de salubrizare, acesta fiind, după cum susține Chițac&Company,  motivul mormanelor de gunoi care au sufocat municipiul. 

“Este greu de scuzat atentatul la sănătatea publică a constănțenilor, în condițiile în care un primar responsabil – așa cum nu este, din nefericire, Vergil Chițac- are la îndemână și alte metode prin care poate să ridice deșeurile care au cotropit orașul!

De altfel, primarul Chițac are la dispoziție o mulțime de instrumente prin care poate asigura Constanței o colectare de calitate, astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii europene!   Concret, România va avea la dispoziție 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcţia de centre integrate de colectare separată a deșeurilor mari.

Proiectele vor fi derulate prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.  Prin banii din PNRR, va fi finanțată amenajarea a 15 asemenea centre de colectare în marile orașe.

Constanța este un oraș mare și sperăm că de data aceasta aparatul de specialitate din primărie își va face treaba pentru care este plătit și nu ne vom confrunta cu situații precum cele de la proiectele de creștere a eficienței energetice a imobilelor rezidențiale și a celor publice!

Este responsabilitatea lui Vergil Chițac ca aparatul de specialitate să muncească pentru binele constănțenilor! Ca să nu spunem, că este obligația primarului ca serviciile și departamentele din  cadrul instituției pe care o conduce să  înceapă să livreze lucruri bune, pentru cetățeni. Cetățenii plătesc taxe și impozite, utilizând acești bani, primăria are obligația să le îmbunătățească condițiile de viață a în acest oraș.

Și dacă tot vorbim de obligații și responsabilități, Vergil Chițac le are și față de constănțeni. Cei pe care trebuie să îi stimuleze pentru colectarea selectivă. Stimulați cu bani, sau cu scăderea de taxe în cuantumul valorii strânse în raport de cantitatea selectată! Valoare ce poate fi scăzută din taxa de habitat, impozitul pe casă sau pe mașină…

Soluții sunt, domnule primar! Se pare, însă, că lipsește voința administrativă!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri