16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Patru morți și 44 de răniți într-un raid al armatei israeliene în Cisiordania

spot_img

Trebuie citit

Miercuri, forțele israeliene au înconjurat fosta locuință a lui Raad Hazem, un terorist palestinian care a ucis trei persoane în aprilie, și l-au ucis pe fratele său, Fathi, și alți trei bărbați căutați în tabăra de refugiați din Jenin, potrivit oficialilor israelieni.

44 de persoane au fost rănite în timpul schimbului de focuri de armă.
Armata a declarat că Abed Fathi Hazem și Ahmed Nazmi Alawneh au fost implicați în mai multe schimburi de focuri de armă în ultimele săptămâni, inclusiv în incidentul din 13 septembrie, în care s-a tras asupra unui tractor al Ministerului Apărării.
Armata a adăugat că aceștia se aflau în faza de planificare a unor atacuri teroriste suplimentare.
Brigada Martirilor Al-Aqsa, aripa militară a Fatah, a anunțat că trei dintre cei uciși erau comandanți de rang înalt ai organizației în regiunea Jenin, iar al patrulea era un membru de rang înalt al Jihadului Islamic.
Anunțul l-a identificat, de asemenea, pe Alawneh ca fiind comandant de batalion, iar pe Alonah ca inginer specializat în asamblarea de bombe. Membrul Jihadului Islamic a fost identificat ca fiind Muhammed Abu Nasa.
“Nu vom ezita și nu vom fi descurajați să acționăm împotriva oricui încearcă să facă rău cetățenilor israelieni sau forțelor noastre de securitate”, a declarat premierul Yair Lapid în urma raidului.

În ultimele săptămâni, Jenin a fost un punct de focar de violență. La începutul acestei luni, un ofițer militar israelian a fost împușcat și ucis în timpul unui schimb de focuri de armă cu militanți palestinieni în apropierea punctului de control Jalameh, la nord de Jenin.
Stimulate de incidentele din Jenin, ciocniri au izbucnit și în alte câteva locuri din Cisiordania miercuri după-amiază.
Un palestinian a fost grav rănit de focuri de armă reale în timpul ciocnirilor din apropierea punctului de control Beit El și a fost transportat la spitalul din Ramallah în stare mortală, a anunțat Semiluna Roșie palestiniană. Alte două persoane au fost rănite moderat de gloanțe de cauciuc în timpul acestor confruntări.
Alte 34 de persoane au fost rănite în confruntările de lângă Hawara, la sud de Nablus, a precizat Semiluna Roșie. Una dintre ele a fost lovită de un glonț de cauciuc și a fost transportată pentru îngrijiri medicale; celelalte au fost tratate la fața locului după ce au inhalat gaze lacrimogene. În plus, 14 persoane au fost rănite prin inhalarea de gaze lacrimogene în apropiere de Kalkilia.

ANIMA NEWS

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri