14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Lungoci: Chițac le fură constănțenilor și spațiul verde rămas!?

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța consideră  că asemenea oricărui cetățean european, orice locuitor al municipiului Constanța ar trebui să aibă 26  metri pătrați de spațiu verde /cap locuitor.

Constatarea este făcută în contextul în care, printr-o șmecherie introdusă într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local,  primarul Vergil Chițac le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase

„Ca orice cetățean european, orice locuitor al municipiului Constanța ar trebui să aibă 26  metri pătrați de spațiu verde /cap locuitor. Oficial, sunt raportați 17.70 mp, cifră umflată cu acordul actualei administrații locale. 

Cunoscând foarte bine această cruntă realitate, Vergil Chițac le fură constănțenilor și puținele suprafețe de spațiu verde rămase!

Concret, noaptea ca HOȚUL, primarul Constanței a introdus într-un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, printr-o manieră șmecherească, o suprafață de 3.27 de hectare ce se poate transforma într-o prosperă afacere imobiliară! Șmecherească pentru că într-un proiect referitor la modificare tarifelor practicate de Confort Urban a fost strecurat un tertip: darea în administrarea… Confort Urban a unui teren în suprafață de 1167mp + 388mp.

Motivul invocat ? „Edificarea unei artere de circulație care va asigura fluența traficului”, așa după cum scrie în proiectul de hotărâre.  Motivul real? Traseul arterei face legătura între plaja Modern și zona străzii Bucovinei, adică tocmai în zona în care s-au cerut autorizații  de construire, dar nu s-au acordat din motive de  lipsă…arteră de circulație! 

Chestiune pe care Vergil Chițac și echipa aferentă te miri căror interese s-au gândit să o rezolve. Printr-un artificiu care poate deschide, oricând,  calea unor construcții în zonă!  

Până la acest moment, proiectul de hotărâre nu a întrunit voturile necesare în comisia juridică a Consiliului Local Municipal. Pentru opoziția față de acest proiect și atitudinea corectă față de locuitorii Constanței vreau să le mulțumesc consilierilor locali PSD Dede Perodin și Cristian Tincu !

Am convingerea că, în cadrul ședinței din data de 30 mai, consilierii PSD nu vor vota acest proiect. Sunt sigur că își doresc ca ai lor copii să trăiască, într-adevăr,  într-un oraș european cu  26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Așa cum îmi doresc și eu!

Dacă persoana Vergil Chițac dorește altceva pentru sine sau pentru grupuri de interese (de orice fel), primarul Vergil Chițac are obligația să facă ce vor constănțenii. Cei pe care trebuie să îi consulte în mod real!

Până atunci, lansez o întrebare în spațiul public. Ce vă doriți pe cele 3.27 hectare, plus cele 4 până la Biserica Greacă? Un ansamblu imobiliar pe taluzul orașului sau o zonă de spațiu verde amenajat și întreținut?

Personal, pledez pentru spațiul verde! Aștept răspunsurile dumneavoastră în comentarii!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri