0.4 C
Constanța
sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Pantheon Judo Stage, 2022, la Venus

spot_img

Trebuie citit

Marți a avut loc la Academy Hotel din Venus deschiderea deja tradiționalului Pantheon Judo Stage, 2022.

Patronat și organizat de George Teșeleanu, personalitate complexă și marcantă – nu numai pentru judo-ul românesc, dar și pentru mediul academic european – evenimentul este unul de excepție și de o amploare neîntâlnită până acum în judo-ul de la noi.

Stagiul se înscrie în eforturile amfitrionului constănțean (prin adopție) de revitalizare a unui sport nobil, prea puțin cunoscut, dar și a încurajării a SUTE de sportivi, români, moldoveni și ucraineni, de a continua pregătirea într-o disciplină deloc facilă, atât ca efort de pregătire din partea unor sensei internaționali, dar și financiar – pentru echipament, baze sportive și susținere materială (de la echipament, la hrană, până la suplimente și nutrienți).

Cunoscutul om politic Călin Georgescu, invitat special la eveniment, ne-a declarat în exclusivitate: „O coordonare impresionantă făcută de colegul și prietenul meu George Teșeleanu. Însă ce e de remarcat e că sunt foarte mulți copii, foarte mulți tineri și în mod special într-o lume care începe să se obișnuiască în a sta în genunchi, judo – ca un sport nobil – te învață să stai în picioare! În picioare trebuie să stăm toți, într-o lume din ce în ce mai deviată de la axul normalității și al moralei creștine și peste acest lucru, cred că sportivii și tineretul care e astăzi prezent la Venus dovedește din plin că suveranitatea ființei umane trebuie să primeze și peste toate verticalitatea omului în fața lui Dumnezeu!”

Dl. George Teșeleanu ne-a mărturisit, de asemeni în exclusivitate, pentru Metropola Constanța: „Suntem la a VI-a ediție a Pantheon Judo Stage, cu o participare de peste 400 de judoka, este cea mai importantă de la înființarea Federației în ceea ce privește un stagiu de judo. Această ediție o dedicăm familiei judo-ului, a ceea ce înseamnă valorile sale, atleților din Ucraina prezenți în România, din păcate ca refugiați, dar pentru care România a însemnat o a doua casă, iar familia noastră îi găzduiește și le permite să-și continue pregătirea, antrenamentele, activitatea competițională. De aici merg mai departe în competițiile europene și mondiale, iar câțiva dintre ei se pregătesc chiar pentru Olimpiadă. cred că România a rătat că este prezentă și în condiții nefericite, de război, a deschis ușile acestor sportivi, pentru care facem eforturile de integrare și de a trece peste aceste momente dificile.

Invitații din străinătate sunt Eiji Kikuchi, a antrenat naționala Luxemburg, deținător al centurii negre 4 dan, fost sportiv de performanță și antrenor al lotului de juniori al Belgiei, în perioada 2009-2012. Iar Sensei Eiko Saito Shepherd este prima femeie judoka participantă la un campionat internațional, precum și elevă a lui Sensei Noritomi și Keiko Fukuda, la rândul ei elevă a lui Jigoro Kano, cel care a înființat judo și principiile sale. Deci este singura descendentă directă, în viață, discipol al lui Kano. Din România salut prezența maestrului Sensei Florentin Marinescu, 10 dan!”

Pantheon Judo Stage 2022 se desfășoară în perioada 29 august – 4 septembrie.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri