14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

„Nu este momentul să mergem în străinătate!”

spot_img

Trebuie citit

Directorul general al Ministerului israelian al Sănătății, Nachman Ash i-a îndemnat duminică pe israelieni să evite călătoriile în această vară, în condițiile în care peste 1.000 de cazuri noi au fost raportate în țară în weekend.

„Curba de cazuri noi va crește din nou, nu este momentul să plecăm în străinătate”, a declarat Ash într-un briefing de presă.
„Permisul de sănătate” va fi de acum înainte necesar la intrarea în sălile de festivități și ar putea fi solicitat și în alte locuri în curând.
În plus, intrarea turiștilor în țară, programată pentru începutul lunii august, ar putea fi amânată pentru încă câteva săptămâni, în funcție de evoluția bolii în țară.
Profesorul Ash a mai spus că ar putea fi luată în considerare izolarea pentru sărbătorile evreiești din septembrie, dacă focarul crește necontrolat.
El a făcut apel la cetățeni să își asume responsabilitatea. „Nu trebuie să rămânem indiferenți la această situație. Trebuie să respectăm instrucțiunile, în special să purtăm măști în interior, să respectăm izolarea și să mergem să ne vaccinăm.”
În plus, Ash a cerut cetățenilor israelieni să fie mai atenți la izolare – dacă este necesar – și a spus că aplicarea legii în această privință va fi intensificată. „Perioada de izolare are rolul de a preveni infectarea virusului și transmiterea acestuia la altcineva”, a spus el. „Ar putea fi un membru al familiei, ar putea fi un prieten. Asigurați-vă că izolarea previne infecția.”
Acesta a precizat că Departamentul de Sănătate încearcă să evite o situație de restricții severe. „Scopul nostru este de a permite începerea anului școlar și pentru copiii noștri care nu au învățat de mult timp și să meargă la școală.”

Răspândirea foarte rapidă a variantei Delta a generat temeri


Potrivit acestuia, vaccinurile funcționează bine, deși există o oarecare scădere a eficienței lor. „Eficacitatea a fost puțin afectată și nu știm dacă a trecut timpul de protecție al vaccinului sau dacă tulpina Delta este mai puternică. Nu am niciun răspuns în acest moment”, a subliniat el.
Răspândirea foarte rapidă a variantei Delta a generat temeri privind o revenire generalizată a epidemiei în țară, în ciuda vaccinării în masă.
Israelienii care se întorc din străinătate trebuie să rămână în carantină timp de 24 de ore până când rezultatele testului PCR sunt disponibile.
Cei care se întorc din țări cu risc ridicat trebuie să se izoleze timp de 7 zile, iar persoanele sau copiii nevaccinați trebuie să se izoleze, indiferent unde au fost.
În plus, aproximativ douăzeci de țări sunt „interzise la intrare” pentru israelieni din cauza ratei ridicate de contaminare, iar persoanele care merg acolo sunt pasibile de o amendă de 5.000 de shekeli (1.200 de euro).

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri