12.4 C
Constanța
joi, 20 martie 2025

Marius Mihalache: „Rădăcini” e o călătorie fabuloasă către sursele spiritualității muzicale, de unde a pornit totul

spot_img

Trebuie citit

Marius Mihalache, un excepțional producător și artist de talie internațională, specializat în muzică de film și songwriting la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee College of Music (Boston, US), a performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA și din întreaga lume, împreună cu numeroși artiști de talie mondială: Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro etc.

  • Ce a făcut muzicianul Marius Mihalache în ultima perioadă?
  • Am compus mult, am și lansat mai multe piese în această perioadă. Muzica mea e un îndemn lansat oamenilor pentru a se reîntoarce la lucrurile esențiale, cum ar fi: natură, familia, bunicii, lucrurile simple pe care le au în viață lor). Și, evident, proiectele despre școala de muzică.
  • S-a vorbit la un moment dat de o colaborare cu Lady Gaga, care a „căzut”. Apoi ai declarat că ai fi dorit o cântare cu Coldplay. Ce crezi că s-a întîmplat la București?
  • Nu trebuia huiduit. Sigur că aș fi fost onorat să fiu eu cel invitat. Ar fi fost altceva.
  • Cum s-a născut proiectul „La Chilia-n Port”, cu Mike Godoroja?
  • Povestea proiectului a început de pe net, acolo unde Mike Godoroja l-a descoperit pe Puiu Spiru și piesa compusă de el, “La Chilia-n port”. A devenit cântecul de rezistență al deținuților anticomuniști, compus de Puiu Spiru.  Pe numele său adevărat, Traian Spiru a fost descendentul unei familii înstărite de greci din Tulcea, acolo unde s-a și născut. În 1947, comuniștii i-au trecut la chiaburi, așa că familia Spiru a fost trimisă în lagărele de muncă de la Canalul Dunăre – Marea Neagră. Traian Puiu a fost un cântăreț pasionat chiar din copilărie, dar nu a putut să își urmeze chemarea, fiind dat afară de la Conservator și trimis la reeducare, pe șantierul de la Bicaz, tot un fel de lagăr pentru deținuții anticomuniștii. Din versurile originale am mai păstrat doar foarte puțin. Am plecat în Deltă pe urmele lui Spiru. Așa am putut înțelge creația lui, acolo prinzând contur proiectul de azi prin care am reads în actualitate o piesă de o mare sensibilitate care poartă în ea toată durerea celor care au trecut prin cea mai cumplită perioadă din istoria României: lagărele de muncă și exterminare înființate de bolșevici și comuniști  pentru a elimina definitiv  elita politică, economică și culturală a României.
  • La SEAS 2024, cu „Rădăcini”, pe 7 septembrie, la Teatrul de Vară Soveja…
  • „Rădăcini” e un concert plin de ritm și energie, o călătorie fabuloasă către sursele spiritualității muzicale, acolo de unde a pornit totul, la acea muzică spontană și nefiltrată, izvorâtă din sufletele părinților și bunicilor noștri. Îi am ca invitați în acest concert pe Damian Drăghici și Mihai Mărgineanu, două mari vedete ale muzicii românești.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri