7.4 C
Constanța
miercuri, 22 martie 2023
spot_img

Trebuie citit

Radu Mazăre a impus, cu votul consilierilor pe care îi controla strâns, o taxă de promovare a stațiunii Mamaia.

Toată lumea trebuia să plătească, fie că era vorba de agenți economici, fie de persoane fizice.

Explicația lui Mazăre era că dacă vin turiști în Mamaia, prețul apartamentelor crește, deci și proprietarii persoane fizice trebuie să plătească, pentru că au un beneficiu.

După plecarea primarului playboy, Decebal Făgădău a decis că locuitorii din Mamaia nu mai trebuie să plătească taxa de promovare.

„Localnicii din Mamaia nu vor mai plăti taxa de promovare a stațiunii, introdusa de Consiliul Local Constanta in urma cu doi ani, iar persoanele juridice vor achita doar jumătatea din valoarea acesteia”, a anunțat primarul interimar Decebal Făgădău în decembrie 2015.

Au mai plătit persoanele fizice care aveau apartamente pe care le închiriau.

Anul acesta, taxa a fost reintrodusă pe șest. Primarul nu a anunțat nimic. O doamnă din Constanța care locuiește în Mamaia a fost la SPIT, pentru a întreba cât are de plată, și i s-a spus că trebuie să achite și taxa de promovare.

Pe 27 decembrie 2022, deci în a treia zi de Crăciun, consilierii locali au votat proiectul privind taxele și impozitele pe anul 2023. Potrivit acestuia, taxa de dezvoltare și promovare a turismului este datorată și de „operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice, care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă, dar și de persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor cu destinația de locuit din stațiunea Mamaia și Sat Vacanță.”

Așadar, ai apartament în Mamaia, plătești taxa de promovare.

Întregul articol, AICI.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri