17.4 C
Constanța
luni, 27 martie 2023

Stroe: Ministrul Turismului aduce DESERVICII turismului și antreprenoriatului românesc, cu care n-are NICIO LEGĂTURĂ!

spot_img

Trebuie citit

Ani la rând m-am întrebat de ce – cu rare excepții – turismul nu beneficiază de existența și funcționarea unui minister dedicat, în toată regula. De multe ori, această sarcină „ingrată” a fost delegată vreunui secretar de stat, iar denumirea unor ministere a inclus uneori, parcă rușinat, și sintagma „Turism”. Și mai des, din păcate, cei care au ocupat această vremelnică funcție (cu rare excepții) s-au dovedit incapabili să aducă beneficii și un aport mai mare decât… o frunză, acestui domeniu de importanță strategică în economia și mai ales imaginea României în lume.
Cel mai recent și detestabil exemplu este din păcate acest personaj așezat în mod total nepotrivit în fruntea Ministerului „Antreprenoriatului şi Turismului”, Daniel Cadariu. S-a trezit după luni de zile de la aprobarea bugetului să reclame că n-ar avea fonduri suficiente pentru programele ministerului său. E rupt complet de realitate, în condițiile în care respectivul domn e văzut că vine marți în minister, la București, iar miercuri pleacă acasă!
Bugetul de stat al României, implicit al ministerului Antreprenoriatului și Turismului, a fost adoptat de Parlament în 14 Decembrie 2022 Adică acum mai bine de două luni. Înainte de dezbaterea parlamentară și de adoptare a fost pus în transparență; oricine, inclusiv așa-zisul ministru de la Antreprenoriat și Turism, putea să-l vadă și să se pronunțe. Să te trezești abia acum să critici că n-ai suficienți bani, deși la momentul necesar n-ai zis absolut nimic, este mai mult decât jenant. Mai ales în condițiile în care nici măcar banii alocați – creditele bugetare și/sau creditele de angajament pentru programele destinate IMM-urilor – n-au fost aproape deloc cheltuiți.
Dar nu e prima oară când acest personaj, apărut din neant și total necunoscut mediului de afaceri din domeniu gafează și aduce DESERVICII turismului și antreprenoriatului românesc, cu care n-are NICIO LEGĂTURĂ. Noroc că la rotația guvernamentală va dispărea iar în peisaj. Sper!

Senator FelixStroe

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri