22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

CT100: Șeful Serviciului Rutier, depre HAOSUL de pe străzile din Constanța

spot_img

Trebuie citit

Comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța, a vorbit, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi, despre problemele din traficul constănțean.

„De aproximativ 3-4 luni de zile constat o creștere a numărului de autovehicule și o aglomerație excesiv de mare. Nu pot să-mi dau seama… Probabil că această măsură a implementării sensurilor unice nu dă rezultate.”, a precizat comisarul.

Poliția nu are un cuvânt prea mare de spus la implementarea acestor sensuri, ci numai unul consultativ. Decizia e luată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Constanța.

„Noi suntem consultați doar cu privire la avizarea indicatoarelor. În cadrul primăriei există un compartiment, Comisia de Circulație, care se ocupă cu anumite studii. Din această comisie face parte un polițist. Sunt aproximativ 10 membri. Nu știu cât se ține cont de părerea lui, dar, după părerea mea, trebuia făcut un studiu de trafic, dar nu acum, în perioada aceasta când avem lucrări pe majoritatea bulevardelor, ci înainte de implementarea acestor măsuri. Trebuie să vedem dacă pe un anumit sector se impune să restricționăm zona cu o anumită limită de viteză. Poate se impune pe anumite sectoare să mărim limita de viteză, așa cum este pe bulevardul Aurel Vlaicu (n.r. 70 km/oră), sau în stațiunea Mamaia, unde de la 50 de oră am ridicat limita maximă la 60 la oră. Studiul de trafic ar trebui să prevadă dacă se impune sau nu se impune să închidem o stradă, să o facem cu sens unic, să permitem sau să nu permitem accesul pietonilor în anumite zone, în anumite intervale orare. De aici trebuie să tragem o concluzie.”, a spus Constantin Stoian.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri