33.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Aelenei: „O să jupoaie HoReCa până nu mai e nimic de jupuit!”

spot_img

Trebuie citit

Marți, 1 august, intră în vigoare măsura prin care se reduce prețul la 14 alimente de bază. Pentru ca acest lucru să se întâmple,

Guvernul a negociat cu marii retaileri limitarea adaosului comercial, pentru cel puțin trei luni. Specialiștii arată, însă, că aceste alimente la care se va aplica reducerea sunt foarte specifice, motiv pentru care sunt sceptici că măsura va avea succes. De azi, adaosul comercial ar trebui sa fie maximum 20% la procesatori, 5% pe întreg lanţul de distribuţie şi 20% la retailer. De asemenea, Consiliul Concurenţei a demarat o amplă acţiune pentru a vedea măsura în care companiile au aplicat prevederile OUG privind combaterea creşterii preţurilor la unele produse agricole şi alimentare şi va face o analiză comparativă a preţurilor la raft actuale faţă de cele de dinaintea emiterii ordonanţei, a declarat preşedintele autorităţii pentru Concurenţă, Bogdan Chiriţoiu. Coaliția de guvernare pregătește una dintre cele mai dure Ordonanțe de Urgență din istoria Guvernului.

Conform draftului de OUG, TVA va crește de la 5% la 9% pentru manuale, clădiri sau lemne de foc. De asemenea, va crește cota de impozitare pentru microîntreprinderi. Ca urmare a acestui set de măsuri, Guvernul anticipează că va colecta aproape 30 de miliarde de lei în plus la bugetul de stat. În acest context, deputatul constănțean al AUR Dănuț Aelenei a tras un nou semnal de alarmă cu privire la viitoarele scumpiri și creșteri de taxe și impozite, acestea lovind în mai multe sectoare, precum HoReCa:

„Vor dubla taxele pentru HoReCa. O să jupoaie această industrie până nu mai e nimic de jupuit. Sunt constănţean şi cunosc bine situaţia la malul mării. Într-adevăr, există magnaţi ai turismului. Dar aceia sunt puţini. Oamenii care vor fi cei mai impactati de aceste dublări de taxe sunt oameni simpli, care au o mică pensiune sau o terasă. Nu e de ajuns că afacerile lor funcţionează doar un singur anotimp. Nu e de ajuns ce li s-a făcut în pandemie. Acum vor trebui să cotizeze dublu acestui stat care nu i-a ajutat niciodată cu nimic, doar i-a încurcat. PSD şi PNL vorbesc despre criza financiară ca şi cum nu ar fi tot opera lor. Cine guvernează de atâţia ani? Nu tot ei? Amintiţi-vă ce au făcut doar în ultimii ani: 2020 – Lockdown total 2021 – Lockdown parţial, nenumărate restricţii 2022 – Creşterea preţului la energie prin liberalizare şi măsuri “verzi” 2023, acum – Taxe duble Nu uitaţi aceste lucruri când vă vor cere iar votul!”, a transmis deputatul Aelenei.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri