0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Comuna Băneasa a semnat contractul de finanțare cu AFM pentru extinderea iluminatului public

spot_img

Trebuie citit

Primăria comunei constănțene Băneasa a semnat contractul de finantare cu AFM pentru extinderea iluminatului public in Baneasa. Valoarea finantarii nerambursabile este de 2 milioane lei, iar cofinantarea, de 523 000 lei.

S-a finalizat documentatia de proiectare faza PT care urmeaza a fi supusa avizarii in CTE, apoi se va promova proiect de HCL pentru aprobarea documentatiei si a indicatorilor tehnico economici ai investitiei.

Consecutiv acestor operatiuni, se va intocmi documentatia de achzitie publica pentru atribuirea contractului de lucrari prin SICAP.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

Alte operatiuni:

  • s-au initiat pregatirile pentru aplicarea pe programul PNRR cu o initiativa care vizeaza infiintarea unei rampe ecologice destinata depozitarii gunoiului de grajd; s-a finalizat colectarea datelor necesare pentru fundamentarea cererii de finantare (structura septelului, structura fermelor de animale si pasari, suprafete de pasune si de teren agricol etc).
  • a fost adoptata HCL pentru aprobarea aplicarea la program, precum si documentatia pentru atestarea terenului in domeniul public al UAT, conform Codului administrativ.
  • în prezent se află in faza de intomire documentatia tehnico-economie faza SF precum si de colectare a actelor suport care vor insoti cererea de finantare (acte de proprietate asupra terenului,actele cadastrale,avize etc).

Valoarea maxima a uni proiect este de 1 000 000 de euro.

Este de asteptat ca in trimestrul  4 al anului 2023 sa se lanseze anuntul public de deschidere a sesiunii de depunere de cereri de finantare.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri