33.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Polaris: acțiunea de verificare a recipientelor și de informare privind colectarea separată continuă!

spot_img

Trebuie citit

Timp de trei săptămâni, echipele de control au verificat zilnic, aceleași 22 de platforme pentru colectarea deșeurilor reciclabile și reziduale, cu scopul de a determina dacă nivelul de colectare separată la aceste platforme crește. Rezultatele au rămas aceleași. În aceste trei săptămâni nu s-a găsit nici măcar o singură platformă conformă.

Din zecile de mii de tone de deșeuri, colectate lunar de Polaris în municipiul Constanța, doar o mică cantitatea poate fi reciclată, pentru că deșeurile reziduale și reciclabile sunt aruncate în aceleași containere. Nepăsarea împiedică procesul de sortare și reciclare și o mare parte din deșeurile reciclabile ajung la gropa de gunoi.

Deși campania de informare se desfășoară permanent, prin intermediul pliantelor, afișelor, pagina de Facebook Polaris, în toate aceste săptămâni, calitatea deșeurilor reciclabile care au ajuns la stația de sortare și reciclare, nu s-a îmbunătățit deloc.

Echipele de control își fac datoria de a verifica, lipi eticheta pe recipiente, dacă conținutul este neconform, și de a informa cu privire la colectarea separată.

𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐢 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐬̗𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞:

𝟐 𝐂𝐎𝐒̗𝐔𝐑𝐈 𝐃𝐄 𝐆𝐔𝐍𝐎𝐈, unul pentru deșeuri reciclabile și unul pentru rezidual.

𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭

1️⃣ Colectează separat deșeurile! Deșeurile reziduale se depun în pubela neagră / recipientul metalic și cele reciclabile în pubela galbenă / container galben / platforme modulare/ Clopote tip iglu (albastru-hârtie, galben-plastic și metal, verde- sticlă).

2️⃣ 𝐆𝐨𝐥𝐞𝐬̗𝐭𝐞 ambalajele de resturi alimentare.

3️⃣ Clătește ambalajele de plastic și metal, aluminiu, murdare (Pet-uri, conserve, doze de aluminiu etc).

4️⃣ Presează/pliază deșeurile din plastic, aluminiu, carton înainte de depozitare.

#colecteazaseparat #protejeazamediul #polarismholding

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri