36.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

EXCLUSIV: Unele școli vor motiva tacit absențele elevilor din prima săptămână din 2022

spot_img

Trebuie citit

Mai multe școli – inclusiv din Constanța – au anunțat informal, părinții și copiii, prin grupuri de pe rețelele de socializare că vor motiva absențele elevilor care nu vor reuși să ajungă la cursuri în săptămâna 3 – 8 ianuarie.

Decizia – aproape „umanitară” – vine în urma deciziei aberante a Ministerului Educației de a începe cursurile elevilor din 3, în loc de 10 ianuarie, cum ar fi fost sănătos la cap pentru toată lumea. Și asta, sub pretextul recuperării vacanței forțate și inutile din toamnă, de două săptămâni, când oricum multe școli au optat să continue cursurile online. Cu atât mai mult cu cât mulți copii sunt în concediu cu părinții în alte localități decât cele de domiciliu, nu neapărat la munte, dar unii chiar în afara țării.

De altfel, unele școli din municipiu au făcut demersuri către Inspectoratul Județean Școlar, dar fără rezultate:

„Stimați părinți, Vă informăm că elevii din ciclul gimnazial vor veni la școală pe data de 03.01.2022.

Demersurile făcute de conducerea școlii, privind prelungirea vacanței de iarnă până pe data de 09.01.2022, au fost respinse de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Răspunsul definitiv l-am primit abia astăzi, fapt pentru care am întârziat informarea dumneavoastră.

Primiți atașat adresa de la I.S.J. Constanța.

Cu stimă, Conducerea Școlii…”

Ca reacție, li s-a comunicat părinților că va exista înțelegere pentru absențele, absolut justificate, din primele zile de școală din 2022:

„Bună ziua! Cred ca ați auzit/citit veștile rele! Oficial începem școala luni! Eu ca diriginte îmi asum sarcina să nu vă întrerup vacanțele dumneavoastră și ale copiilor și să motivez toate absențele!” a fost mesajul unei diriginte sănătoase la cap și cu inimă.

Pentru că, altminteri, este greu de imaginat că părinții s-au repezit pe 1 ianuarie, sau chiar pe 2, cu sarmaua-n gât, să renunțe la cazarea și masa plătite în pachetul turistic și să se urce-n mașină, ca să ajungă la ora de educație tehnologică sau socială, tocmai din Bucovina sau Maramureș…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri