-2.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Mic ghid de supraviețuire în lumea mafiei, borfașilor și escrocilor

spot_img

Trebuie citit

Nu că aș ști din experiență dar, dacă nu-mi plouă în gură când merg pe stradă, mai văd și trag concluzii.

1. Nu lua bani de la cămătari pentru a porni o afacere. Dacă nu ți-a lăsat mă-ta bani moștenire și nu provii dintr-o familie bogată, oricât de genială ți se pare ideea ta de business, n-o face. Nici nu te asocia cu ei. Cel mult, împrumută-te la bănci. Sunt tot cămătari (nu „un fel” – chiar sunt!), dar măcar ăștia nu te omoară. Te lasă fără locuință, dar nu-ți aruncă mașina în aer.

De fapt, nici cămătarii n-o prea fac, că după-aia nu mai au de unde să recupereze. Îți amenință familia, te bagă-n spital, își dau foc la mașină –  dar fără tine înăuntru. Nu-ți violează nevasta, pentru că de obicei sunt impotenți sau se inhibă.

2. Nu te încurca cu fata șefului. Șefului mafiei, șefului de partid, șefului de bloc etc. N-are cum să iasă bine. Cu fata șefului e bine să se încurce doar băiatul șefului șefului. Așa merge.

Castele nu se amestecă între ele. Chiar dacă vrei să fii mafiot, ia o fată liniștită, care habar n-are cu ce te ocupi. Dincolo de asta, nu povesti totul amantei.

3. Nu sifona la poliție transporturile contrabandiștilor, nici dacă promit că o să-ți asigure protecție. N-o să-ți asigure. Prefă-te atât de prost, că nici nu știi ce-ți depozitează ăia în curte. Nu-ți băga nasul, nu trage cu ochiul. Dacă ți se pare că ai văzut ceva, nu te uita, vezi de drum.

4. Nu te lăcomi. Dacă te-au băgat într-o combinație, nu crede că te-au luat și tovarăș. Nu veni cu pretenții, nu cere parte egală. Nu aduce și pe alții din afară, doar pentru că garantezi pentru ei. Dacă iese prost – și iese – ți-o iei tot tu. Singur.

5. Nu juca dublu. Și cu mafia, și cu poliția. Și cu mafioții „tăi”, și cu mafioții „ăilalți”. Se află. Ăștia vorbesc între ei, la un moment dat. Iar – ți-o iei tu. Tot singur.

6. În fine, nu trăi prea mult. E mai sănătos…

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri