36.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Căutări sistate. Furtuna tropicală Elsa se apropie de sudul Floridei

spot_img

Trebuie citit

Misiunea de căutare și salvare la clădirea Champlain Towers South, cu 12 etaje, care s-a prăbușit în Surfside, Florida, a fost suspendată, în timp ce o echipă se pregătea pentru demolarea restului clădirii, potrivit NBC Miami.

Șeful adjunct al pompierilor din Miami-Dade, Raide Jadallah, le-a spus membrilor familiei că salvatorii au oprit căutările, când echipele de demolare au început să facă găuri în betonul porțiunii încă în picioare a Champlain Towers South.
Primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a declarat că operațiunile de căutare și salvare vor fi reluate imediat după ce vor primi undă verde de la ingineri.
În cadrul unei conferințe de presă sâmbătă dimineață, Levine Cava a declarat că alte două corpuri neânsuflețite au fost găsite la fața locului, ridicând numărul morților la 24. Ea a precizat că 121 de persoane sunt în continuare date dispărute.
De asemenea, oficialii urmăresc potențialul impact pe care îl poate avea furtuna tropicală Elsa asupra sudului Floridei și în special asupra orașului Surfside.
Centrul Național pentru Uragane a emis sâmbătă seara prima alertă de furtună tropicală pentru SUA în zona centrală și inferioară a Florida Keys, de la Craig Key spre vest până la Dry Tortugas.
Conform avertismentului, furtuna cu vânturi de 70 de mile pe oră se află la aproximativ 40 de mile sud-sud-vest de Tiburon, Haiti. Furtuna se deplasează spre vest-nord-vest cu 23 de mile pe oră.
Autoritățile au întrerupt anterior eforturile de salvare și recuperare joi dimineața devreme, după ce au detectat mișcări care au ridicat temeri că o secțiune a turnului înalt încă în picioare ar putea să se prăbușească peste echipele de căutare în câmpul de dărâmături, dar operațiunea a fost reluată aproximativ 15 ore mai târziu.
Joi, președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au vizitat comunitatea. În timpul vizitei, ei s-au întâlnit cu Levine Cava și cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.
Președintele s-a oferit ca guvernul federal să finanțeze integral eforturile de salvare și recuperare pentru primele 30 de zile, spunându-le oficialilor că trebuie doar să „ridice telefonul” și să ceară tot ce au nevoie.

(Anima News)

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri