-2.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Lungoci: proiectul prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii este o aberație!

spot_img

Trebuie citit

Am sperat că aberațiile inițiativelor legislative inițiate de fostul premier Florin Cîțu au luat sfârșit, la momentul la care România a scăpat de un prim ministru cel puțin nefast pentru țară.

Din nefericire, realitatea de la acest moment demonstrează contrariul: proiectul prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene se dorește a fi aprobat în Parlament!

Dând la o parte faptul că inițiatorii acestuia, Florin Câțu și Marcel Velea – fost ministru de Interne – au fost rupți de realitate, grav este că intrarea în vigoare a unei prevederi legale de acest fel ar pune pe butuci fermele și stânele din România.

Le atrag atenția colegilor din Camera Deputaților că proiectul legislativ nu susține producția românească, ducând la falimentarea unor sectoare importante din zootehnie. Mai mult decât atât, trebuie să se înțeleagă că creșterea capacității de procesare a României nu se obține prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investițiilor în unități de prelucrare a materiilor prime.

Este inacceptabil să fie interzis exportul animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene, în condițiile în care România respectă toate normele europene în acest domeniu.

Consider că proiectul este o lovitură pentru fermierii români, iar în acest sens PSD va cere, în cadrul Coaliției, respingerea unei inițiativei legislative aberante.

Deputat Lucian LUNGOCI

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri