-0.6 C
Constanța
luni, 30 ianuarie 2023

Președintele Ucrainei: sfidare, aroganță, obrăznicie!

spot_img

Trebuie citit

M-am așteptat ca Volodimir Zelensky să adopte o poziție normală față de minoritatea de românii care trăiește în Ucraina. Nu a fost să fie așa!

Președintele Ucrainei nu a scos un cuvințel despre legea conform căreia românii nu au dreptul să învețe în limba maternă, în țara pe care noi am sprijinit-o sub toate aspectele de la declanșarea războiului.

Sfidare, aroganță, obrăznicie! Sunt singurele cuvinte la care pot să mă gândesc pentru a defini comportamentul liderului unui stat care dorește să intre în Uniunea Europeană.

Un stat din care zeci de mii de #refugiați au fost primiți cu brațele deschise în #România! Li s-au acordat zeci de mii de euro pentru masă și casă, le-au fost oferite drepturi din cele mai diverse: de la cel la sănătate gratuită și învățământ așijderea, la transport gratuit și introducerea de trasee speciale. Ca să nu mai amintesc de zecile de mii de tone de cereale ale fermierilor românii care nu mai au unde să fie depozitate, pentru că s-a făcut loc celor din Ucraina.

Un stat a cărei ambasadă din România a cerut – cu aceeași #aroganță – scuze pentru evenimentul de la Berzunți. Poate că ce au făcut locuitorii din această comună nu a fost cea mai potrivită manifestare, dar de aici până a ne cere socoteală este o distanță mult prea lungă. Pe care ambasada Ucrainei, repet țară căreia #România i-a pus la dispoziție tot ce era posibil, a parcurs-o cu prea multă nonșalanță. Ca să nu spunem altcumva…

Așa cum ar trebui să spunem și în cazul #atitudinii lui Volodimir Zelensky. Cel care nu dă doi bani pe #românii din #Ucraina! Timp în care românii și-au cerut #scuze pentru o #parodie.

#Ajunge! Să nu transformăm un eveniment nefericit într-un incident diplomatic, dar nici să nu mai lăsăm #drepturile #românilor să fie călcate în picioare! Indiferent de statul în care trăiește comunitatea română…

Deputat Lucian LUNGOCI

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri