16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Țara asta, unde legile sunt pistol cu apă

spot_img

Trebuie citit

Legea “Anastasia”, promulgată anul acesta, prevede că săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor se pedepsește cu ÎNCHISOAREA! Fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea pedepsei, iar criminalul să rămână doar cu o pată în cazier dar să-și trăiască bine mersi viața în libertate.
“Unde e lege nu-i tocmeală?” Poate. Dar nu în țara asta, unde legile sunt pistol cu apă, unde șmecherii găsesc pârghii să scape, unde încrederea sau teama de justiție sunt inexistente, unde debandada și infracționalitatea au atins niște cote atât de mari încât nici o lege nu mai sperie.
Accidentul teribil de la 2 Mai, intens mediatizat și care a oripilat o țară întreagă, nu avea cum să treacă neobservat. Chiar dacă trăiești în bula ta și nu te uiți deloc la televizor, este IMPOSIBIL să nu fi aflat.
Rețelele sociale, pe telefon, acolo unde mulți își petrec întreaga viața au fost de asemenea pline de știri pe acest subiect.
Măcar pe stilul vechi, din gură în gură, de la un prieten cu care ieși în oraș, de la baba de la parter care caută vorbă cu tine când intri în bloc, de la coada la Mega. Peste tot s-a vorbit nonstop despre această nenorocire. Refuz să cred că am devenit atât de rupți de lume și am închis orice socializare și canal de comunicare.
Și atunci, ce înseamnă faptul că în continuare avem tragedii cu drogați și bețivi la volan care omoară oameni? Înseamnă că fenomenul a scăpat de sub control și nicio lege, oricât de aspră nu îl va descuraja.
Înseamnă că am ajuns, ca societate, la un nivel atât de mare de degradare, încât nicio tragedie națională nu mai impresionează, nu mai trezește vreun neuron amorțit al rațiunii.
Înseamnă că inconștiența, prostia, nepăsarea, lipsa educației și a simțului civic sunt atât de mari încât au anulat toată evoluția și progresul și iată-ne din nou, trăind ca oamenii cavernelor. Fără repere, fără control, fără legi și reguli.
Într-o țară în care democrația și libertatea au fost prost înțelese și care a asimilat doar ce a a fost mai găunos și nociv, în care legile și măsurile dau bine doar pe hârtie și niciodată în practică, în care fiecare face ce îl duce capul, fără a se alinia unor norme de societate civilizată, totul pare pierdut.
Este o țară în care eu NU MAI CRED.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri