25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Polițiștii locali: unelte menite să aducă mai mulți bani la bugetul local, nu reprezentanții unei instituții care să schimbe în bine viața locuitorilor

spot_img

Trebuie citit

Am reclamat în mai multe rânduri Poliției Locale două lucruri: cum pe o stradă se parchează în curbă, blocând trotuarul și o bandă de mers, în mod periculos pentru șoferi și pietoni, și cum pe o alta aproape nimeni nu lasă opritoarele jos în timpul zilei, cum este legal.

În ciuda multelor apeluri, problemele nu s-au rezolvat, deși prima ține de siguranța circulației.
De aceea mă miră abnegația cu care Rambo de la Locală a ținut să amendeze pe femeia cu dizabilități care parcase pe un loc unde avea dreptul. Poate că nu lipise nu știu ce legitimație pe parbriz, dar, după ce a văzut-o în acel scaun, polițistul putea foarte bine să aplice legea în spiritul ei, nu în litera ei.

Uneori, respectarea legii în litera ei duce la abuzuri. (…)

Revenind la cazul din Constanța: polițiștii locali par, în multe cazuri, niște unelte menite să aducă mai mulți bani la bugetul local, prin amenzile aplicate, nu reprezentanții unei instituții care să schimbe în bine viața locuitorilor. Să nu uităm: Constanța este un oraș în FALIMENT.

Acum câteva luni, o adolescentă a fost violată în Tomis Nord, în timp ce se ducea acasă. O tragedie. În perioada sărbătorilor, mai multe găști au tâlhărit colindători. Numai eu știu trei cazuri. În cartiere se parchează neregulamentar și periculos pentru pietoni și șoferi. Sunt numai trei probleme grave sau mult mai grave de care ar putea să se ocupe poliția locală, în loc să stea trei ore să păzească mașina unei doamne cu dizabilități care a parcat pe un loc special amenajat, chiar dacă nu și-a lipit legitimația în parbriz.

Și încă ceva, important: domnule primar Vergil Chițac, doamnă city-manager Felicia Ovanesian, se vede clar că unii polițiști locali nu au cei șapte ani de acasă. Trimiteți-i măcar la cursuri de specializare, găsiți o școală de empatie, una în care să învețe să fie oameni, înainte de a fi mașini de amendat.

Nici nu vreau să mă gândesc la cum l-ați fi înjurat pe Decebal Făgădău dacă mizeria asta se întâmpla în mandatul său.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri