7.4 C
Constanța
joi, 23 martie 2023

Dumitru Viorel Focșa cere un raport detaliat despre pandemie!

spot_img

Trebuie citit

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa a atras atenția că în curând se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de Covid-19 în România, iar autoritățile abilitate nu au mai transmis nicio informație privind evoluția acestei situații.

Parlamentarul constănțean precizează că nu au fost puse la dispoziția publicului date actualizate ce țin de testare, vaccinare precum și și clarificări privind cauzele deceselor înregistrate în această perioadă. Dată fiind această situație, Dumitru-Viorel Focșa deputat AUR Constanța, vrea să obțină un raport cât mai detaliat din partea Ministerului Sănătății referitor la toate aspectele conexe pandemiei.

„Peste aproximativ trei luni de zile, vom bifa doi ani de la debutul pandemiei de Covid-19 în România. Pentru a ne putea face o imagine cât mai clară cu privire la evoluția acesteia, am solicitat ministrului Rafila să transmită răspunsuri la o listă complexă de întrebări”, a precizat parlamentarul constănțean, punând la dispoziție și lista întrebărilor la care așteaptă răspuns din partea Ministerului Sănătății.

1. Care a fost numărul total al testelor realizate de la data înregistrării primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 și până pe 27.12.2020?

2.Care a fost numărul total al persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 de la data înregistrării primului caz și până pe 27.12.2020?

3.Care a fost numărul total al deceselor înregistrate ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2 de la data primului caz și până pe 27.12.2020?

4.Care a fost numărul total al persoanelor reinfectate cu virusul Sars-CoV-2 de la data înregistrării primului caz și până pe 27.12.2020?

5.Câte persoane reinfectate cu virusul Sars-CoV-2 au decedat de la data înregistrării primului caz și până pe 27.12.2020?

6.Dintre persoanele care au decedat de la data înregistrării primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 și până pe 27.12.2020, câte dintre acestea sufereau de comorbidități?

7.Care au fost cele mai frecvente comorbidități înregistrate la pacienții decedați de la data înregistrării primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 și până pe 27.12.2020?

8.Care este structura pe vârste a persoanelor infectate și decedate de la data înregistrării primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 și până pe 27.12.2020?

9.Care a fost numărul total al testelor realizate de la data de 27.12.2020 și până în prezent?

10.Care a fost numărul total al persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent? Câte dintre acestea au fost vaccinate cu o doză, respectiv cu schema completă?

11.Care a fost numărul total al deceselor înregistrate ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent? Câte dintre persoanele decedate au fost vaccinate cu o doză, respectiv cu schema completă?

12.Care a fost numărul total al persoanelor reinfectate cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent? Câte dintre acestea au fost vaccinate cu o doză, respectiv cu schema completă?

13.Câte persoane reinfectate cu virusul Sars-CoV-2 au decedat de la data de 27.12.2020 și până în prezent? Câte dintre acestea au fost vaccinate cu o doză, respectiv cu schema completă?

14.Dintre persoanele care au decedat ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent, câte dintre acestea sufereau de comorbidități?

15.Dintre persoanele care au decedat ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent, câte dintre acestea au fost vaccinate cu o doză, respectiv cu schema completă, și sufereau de comorbidități?

16.Care au fost cele mai frecvente comorbidități înregistrate la pacienții decedați de la data de 27.12.2020 și până în prezent ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2, atât în privința persoanelor nevaccinate, cât și a celor vaccinate?

17.Care este structura pe vârste a persoanelor infectate și decedate ca urmare a infectării cu virusul Sars-CoV-2 de la data de 27.12.2020 și până în prezent?

18.Din totalul populației României, câte persoane sunt considerate a fi vaccinabile?

19.Câte persoane s-au vaccinat până în prezent, cu o singură doză și cu schema completă, pe categorii de vârstă?

20.Câte persoane au reclamat efecte adverse după administrarea vaccinului, care sunt cele mai reclamate efecte și ce vaccinuri le-au declanșat (Pfizer, Moderna, Astra&Zeneca, Johnson&Johnson)?

21.Câte persoane au decedat ca urmare a administrării vaccinului anti-Covid-19 și care au fost cauzele deceselor?

22. De la data înregistrării primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2, câte teste s-au realizat, câte persoane s-au infectat, câte persoane au decedat și câte persoane s-au vaccinat pe fiecare județ din România?”

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri