30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Paste cu legume!

spot_img

Trebuie citit

Azi, niște minunate paste cu legume!

Ne pregătim de post. Legume (vânată, dovlecel, ardei) tocate mărunt, sotate în puțin ulei de măsline aromatizat cu cât usturoi doriți, puțin (nu Putin…) oregano pentru aromă, într-o tigaie mai înaltă.

Când legumele sunt moi, doua roșii tocate tot mărunt și un polonic din zeama în care au fiert pastele. Sare am pus în apa de la paste, deci nu mai trebuie. Pentru culoare am pus o linguriță de bulion de ardei (găsiți la ,„confiscate” sau în alte magazine turcești) sau chiar o linguriță de bulion.

Lăsați un pic sa fiarbă sa se facă un sosuleț, apoi puneți și pastele și se lasă împreună puțin. Mai adăugați sare după gust și puțin piper… și gata: în farfurie. Dacă nu țineți post, niște parmezan sau altă brânza tare, rasă deasupra și… eu n-am avut, merge niște busuioc tocat. Pofta bună. Vă dați seama cât e de ușor de făcut. Eu am doar o mână, una e în gips, până pe 14 martie…

PS. De azi vă pun si rețete, nu numai poze. Și vă pregătesc și o surpriză, o pagină cu rețete ,„Bulină gătește”. Eu sunt Bulină, asa mă alinta soțul meu (când mă alintă) și veți vedea că la bucătărie sunt la fel de bună. Astăzi și în Metropola Constanța! Mă gândesc foarte serios să mă reprofilez și să calc pe urmele bunicii mele care, după mine, a fost cea mai buna bucătăreasă din lume. Un adevărat maestru în bucătărie, care mi-a fost exemplu și căreia ii calc pe urme.

Gabriela RĂȘANU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri