29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Victorie! Am descoperit roata și apa caldă!?!

spot_img

Trebuie citit

Știu că veți râde de mine (pe bună dreptate), dar eu abia de 3 (trei) zile am descoperit… UBER.

Sigur că nu eram chiar „virgin”, știam și io ce-i aia. Toți amicii mă împingeau de la spate – „pune-ți UBER, pune-ți UBER!” Nici denumirea nu mă inspira foarte tare – îmi evocă hitlerismul și al Doilea Război Mondial.

Însă – la dracu’! – mi-am zis, eu rămân fidel companiilor „clasice” de taximetrie. De ce? Degeaba. Tata a lucrat înainte de ‘89 la General Taxi, cred că și eu mi-am trecut o vreme cartea de muncă pe-acolo, dar fără să am nicio treabă, iar doi amici conduc/sunt patronii unor companii de taximetrie.

Și jur c-am încercat să rămân fidel! Săream să taxez refuzurile unor taximetriști gușați, care nu voiau să facă curse „prea scurte” – îi dădeam la ziar, la teveu, încercam să-i fac de cacao. Le-am suportat și pantalonii scurți, și șlapii, și tricourile împuțite. Sprijineam acțiunile poliției în trafic, popularizam, scriam, făceam știri, de-alea, d-alea. Ba îl mai sunam și pe Lică Neagu, starostele neîncoronat al taximetriștilor constănțeni, să-i semnalez câte o măgărie de-a colegilor lui, dar de cele mai multe ori le ținea partea, îl durea la bască. Am sunat uneori și la dispeceratul Romaris, cel al tizului Ionescu, dar și acolo tot degeaba. Ei și ai lor…

Multă vreme comandam taxiuri prin telefon. Mă uita Dzeu pe fir cu vreo fonfăită care „nu găsea mașină”. Sau pur și simplu uita de mine. Sau coboram și… nu venea. Apoi m-am emancipat: am trecut pe aplicații. I’m Free Now, mi-am zis. Experiențe amestecate. Uneori șoferul se răzgândea la jumătatea drumului către mine și lua pe altcineva, probabil.

Iar tarifele erau, mereu, dintre cele mai impredictibile. Aceeași cursă, făcută la interval de o oră, într-o seară, costa la dus 20 de lei, iar la întrors – 30. Cu același tarif afișat pe ușă. Hmmm…

Acum, în astea trei zile, s-a întâmplat să plec o dată fără mașina proprie și fără niciun chior la mine. Nicio problemă – UBER te anunță de la început cât îți cere (de obicei sume ridicole) și-ți ia banii de pe card. Ce-i drept, înainte, ca la… Îi mai dai 3 sau 5 lei șoferului, tot prin aplicație, dacă vrei.

De trei zile mă tot plimb cu Prius, Mercedesuri și alți hibrizi electrici. Șoferi eleganți, tăcuți, distinși. Unde erau ăștia, frate, până acuma?! Jur că nu mă mai urc în veci în taxiurile obișnuite!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri