17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Drumul plasticului, din ape în farfuria noastră!?

spot_img
spot_img

Trebuie citit

spot_img

Aruncarea deșeurilor din plastic în râuri, lacuri și oceane sau abandonarea recipientelor din plastic pe plajă, ce sunt, ulterior, purtate de vânt tot în ape, denotă nu doar un comportament indolent, cu consecințe grave față de mediu, ci și un pericol pentru sănătatea noastră. Plasticul se regăsește în aproape tot ce consumăm (alimente, băutură), dar și în apa de ploaie, atmosferă, râuri, sol, iar uneori, chiar și în aerul pe care-l respirăm.

Plasticul poate fi găsit peste tot în oceane, la suprafața apei, sub luciul apei, sau pe fundul apei. Acest poluant al apelor, plasticul, are efecte imediate, dar și pe termen lung asupra vieții noastre și asupra mediului. Printre efectele imediate, care reprezintă amenințări ale vietăților acvatice, se numără: înghițirea plasticului, expunerea acestora la substanțele chimice din plastic, pericolul încurcării în resturi de plase, sufocarea sau rănirea.Efectele dăunătoare pe termen lung sunt date de descompunerea plasticului în microparticule dăunătoare. Pentru că aceste microparticule sunt înghițite de pești și alte specii din ape, unele dintre aceste microparticule ajung la noi în farfurie prin consumul de pește.

Un studiu realizat în 2019 arată că înghițim aproximativ 5 grame de plastic zilnic.

Ce putem face?

În primul rând, putem să aruncăm deșeurile în containerele pentru materiale reciclabile. ▫️Putem recicla, dar trebuie avut în vedere că și acest proces este limitat. Materialul plasticul poate fi reciclat de un număr limitat de ori.▫️Putem alege sa consumăm produse ce nu sunt amabalate în plastic.▫️Putem refolosi anumite recipiente sau le putem schimba utilitatea, transformându-le în alte produse.

#faraplastic #impreunaputemfacediferenta

https://www.youtube.com/watch?v=Yomf5pBN8dY

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri