36.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

150 de salvatori ai armatei israeliene au ajuns în Turcia. Printre salvatorii israelieni – o prezență surpriză

spot_img

Trebuie citit

Misiunea israeliană de căutare și salvare, denumită “Ramura de măslin”, a aterizat marți dimineață pe aeroportul Adana din Turcia, pregătindu-se să intervină în urma cutremurelor cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 care au provocat moartea a 4.500 de persoane, potrivit unui bilanț provizoriu.

Aceasta este cea de-a 30-a misiune a armatei israeliene din ultimii 40 de ani. O echipă de aproximativ 150 de salvatori israelieni va lua parte la operațiunile de salvare.
Printre salvatorii israelieni se află și David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România.

“A fost dificil să obținem permisiunile necesare pentru aterizarea trupelor, având în vedere intervalul de timp, iar peste noapte am lucrat energic cu Ministerul turc de Externe, cu armata și cu autoritățile aeroportuare. Sunt entuziasmat și mândru să văd avioanele militare israeliene aterizând pe aeroport, conducând forțele de ajutorare în drumul lor pentru a aduce ajutor locuitorilor afectați”, a declarat ambasadorul adjunct al Israelului în Turcia, Nadav Markman.
O misiune a armatei israeliene a fost, de asemenea, în Turcia în 1999, după un cutremur, dar capacitățile de salvare ale armatei sunt mult mai mari astăzi. Colonelul Golan Wach, care conduce misiunea, a declarat că este “un mare privilegiu să ajungem la vecinii noștri și la cetățenii turci. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a salva vieți și a ajuta poporul turc”.
“Suntem de asemenea pregătiți pentru ajutor umanitar”, a precizat Wach, “dar guvernul turc a solicitat în acest stadiu echipe de căutare și salvare. Suntem conștienți că ar putea avea loc și alte cutremure”.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri