29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Chițac face trotuare noi pentru oamenii bogați

spot_img

Trebuie citit

Iată cu ce se laudă primarul domiciliat în Eforie:

„Reconstruim trotuarele cu dale moderne, refacem casetele pentru spațiile verzi și plantăm copaci. De asemenea, când vremea ne va permite, reabilităm carosabilul cu un nou strat de uzură. Angajații Confort Urban au plantat aproape 200 de arbori în locul celor uscaţi, care au fost înlăturaţi în anii anteriori, precum și în casetele construite special pentru spații verzi. Urmează ca tot ei să mai planteze în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 de mesteceni, 200 de arțari și castani.”

E frumos și necesar, desigur. O faptă bună pentru constănțenii care locuiesc în împrejurimi, adică în probabil cea mai scumpă zonă nu numai din Constanța, ci din sud-estul României.

Acolo locuiesc o parte din oamenii bogați ai Constanței, dar își au sediul și mai multe firme puternice.

Primarul a ținut să menționeze ceva: „Astfel de plantări vor avea loc în toate cartierele orașului.”

Remarcați faptul că nu a spus că astfel de reabilitări ale trotuarelor vor avea loc de asemenea în toate cartierele.

N-a explicat de ce nu s-a ocupat întâi de zone în care trotuarele pur și simplu nu există, iar pietonii sunt nevoiți să împartă șoseaua cu șoferii, punându-și viața în pericol. Mulți ar spune că aceasta ar fi prioritatea: să faci unde nu există, nu să înfrumusețezi unde ai deja. Nici nu a spus de ce unele drumuri nu au intrat în atenția sa, deși trotuarele acolo nu au mai fost reabilitate de 60 de ani, nu de 30, și nu pot fi folosite. Cum ar fi, ca să dau un singur exemplu, strada Baba Novac, folosită de mii de constănțeni. Stradă care ar trebui să aibă patru benzi de circulație, nu două, potrivit primăriei. Trotuarele de acolo sunt pur și simplu impracticabile.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri