30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Ministerul Sănătății a dezvăluit statisticile privind mortalitatea celor vaccinați

spot_img

Trebuie citit

Pentru prima dată, Departamentul israelian de Sănătate a inclus în rapoartele sale periodice date privind cazurile grave, morbiditatea și mortalitatea, precum și pacienții conectați la ventilatoare, din comunitatea vaccinată. Adversarii vaccinării au acuzat departamentul că a ascuns cu rea intenție aceste date.

Datele publicate confirmă un fapt bine cunoscut – o vaccinare cu trei injecții, ca și o vaccinare cu două injecții, nu oferă o siguranță de sută la sută, uneori persoanele în vârstă mor din cauza coronavirusului chiar și după a treia vaccinare, iar în ultima lună a existat chiar și un deces al unei persoane sub 60 de ani, triplu vaccinate.
Acesta este cazul nu numai pentru coronavirus, ci pentru orice infecție virală: vaccinarea nu garantează salvarea, ci doar reduce considerabil riscul de complicații și deces.
Proporția persoanelor vaccinate de trei ori în grupa de vârstă de peste 60 de ani se apropie de 70%.
În același timp, în rândul celor care au murit din cauza coronavirusului, procentul persoanelor vaccinate de trei ori în ultimele săptămâni a scăzut, iar majoritatea absolută a deceselor sunt ale persoanelor care nu au primit niciun vaccin, ceea ce reprezintă mai puțin de 10% din populația de peste 60 de ani.
În ultima săptămână, 98 de israelieni nevaccinați au murit din cauza coronavirusului, 70 vaccinați cu două doze și 24 vaccinați de trei ori.
Situația este aproximativ aceeași pentru pacienții grav bolnavi.
În ceea ce privește incidența globală în rândul persoanelor în vârstă, aceasta scade în principal din cauza grupului de persoane vaccinate de două ori – din motivul evident că mărimea acestui grup scade rapid pe măsură ce vaccinarea de „rapel” avansează.
În rândul pensionarilor nevaccinați, incidența nu este în creștere – se presupune că persoanele care sunt conștiente de vulnerabilitatea lor își iau măsuri de precauție sporite. Incidența în rândul persoanelor vaccinate de trei ori a crescut lent până la jumătatea lunii august (în contextul creșterii numerice rapide a acestui grup), apoi a început să scadă treptat.
Cifrele relative la grupa de peste 60 de ani la 100.000 de persoane arată o scădere de cinci ori a incidenței pentru cei triplu vaccinați în ultima lună, în timp ce rata incidenței pentru cei nevaccinați a crescut brusc, iar cei cu două vaccinări rămân aproximativ stabile, dar nu mult mai mici decât cei nevaccinați.
Pensionarii triplu vaccinați în ultimele zile sunt infectați de 5 până la 6 ori mai rar decât colegii lor cu două vaccinări.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri