16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Lungoci: 1 din 3 salariați din România este plătit la salariul minim!

spot_img

Trebuie citit

În privința propunerii social-democraților referitoare la majorarea salariului minim brut la 3000 lei, Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, consideră că un venit decent reduce riscul de sărăcie și îi scoate pe salariații români din categoria de ”sclavi moderni” ai Europei.

“1 din 3 salariați din România este plătit la salariul minim! Suntem campioni în Uniunea Europeană la ponderea acestora în total salariați.

Ponderea de 30% este aproape dublă în comparație cu media de 17% din UE! În Germania, doar 10% dintre angajați sunt plătiți la salariul minim.

La capitolul câștigurile nete anuale, România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană! Câștigul mediu net anual obținut în țara nostră este la 32% din media UE 27 la acest indicator.

Soluția pentru dispariția acestor dezechilibre ?  Creșterea salariului minim la 3000 de lei brut, din care 200 neimpozabili, așa după cum a propus PSD! 

În fapt, propunerea social-democraților este în acord cu directiva europeana privind salariul minim în UE. În comunicarea Parlamentului European se menționează că „statele membre pot aplica și valorile de referință de 60% din salariul median și 50% din salariul mediu pentru stabilirea salariului minim”.

În România, câștigul salarial lunar mediu brut utilizat în fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 a fost de 6.095 de lei.

Dacă aplicăm procentajul din proiectul de directivă europeană, salariul minim în România ar trebui să crească de la 2.550 de lei brut la 3.047 de lei brut.

Atât cât a propus PSD. Motivul? Un salariu minim decent reduce riscul de sărăcie și îi scoate pe salariații români din categoria de ”sclavi moderni” ai Europei. Iar acest obiectiv a fost mereu o prioritate pentru social-democrați!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri