14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

PSD propune dezbatere publică pentru modificarea Constituției

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, consideră că la aniversarea a  30 de ani de la adoptarea Constituției se impune o nouă Constituție! Așa după cum a menționat parlamentarul constănțean, PSD are curajul și responsabilitatea să propună spre dezbatere publică necesitatea unei reforme constituționale, astfel încât Constituția să devină un instrument de modernizare a țării care să satisfacă nevoile cetățenilor, să întărească instituțiile, să garanteze drepturile și libertățile, ci să devină și un liant al națiunii.

„În acest an se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Constituției, act fundamental pentru reformarea din temelii a societății românești, nu numai din punct de vedere politic și social, ci și spiritual, act care a deschis calea afirmării reale a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a respectării principiilor democrației constituționale și ale statului de drept.

PSD are curajul și responsabilitatea, la aniversarea a 30 de ani de la adoptarea primei Constituții post-comuniste, să propună spre dezbatere publică necesitatea unei reforme constituționale. Odată-n plus PSD își asumă rolul decisiv de a face dintr-o viitoare lege fundamentală nu doar un instrument de modernizare a țării care să satisfacă nevoile cetățenilor, să întărească instituțiile, să garanteze drepturile și libertățile, ci să devină și un liant al națiunii.

Argumentele nostre sunt bazate, înainte de orice, pe satisfacerea nevoilor actuale ale cetățenilor. Cei care doresc, așa după cum reiese din toate cercetările sociologice, chestiuni de bun simț în funcționarea statului. De la întărirea instituțiilor, astfel încât statul trebuie să fie capabil să garanteze drepturile și libertățile fundamentale, la clarificarea atribuțiilor președintelui precum și la un control reciproc între puterile statului care să nu permită niciunui actor instituțional să concentreze puterea în mâinile sale.

În această perioadă, poate mai mult ca oricând, vorbim despre drepturile cetățenilor, drepturi garantate de Constituție.

Dincolo de discuții, trebuie demarată dezbaterea publică de modificare a Constituție, astfel încât legea de căpătâi a românilor să fie, înainte de orice, pentru români! “, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri