11.4 C
Constanța
luni, 9 decembrie 2024

Acum există și cadrul legislativ pentru fermierii care înființează perdele forestiere pe teren agricol

spot_img

Trebuie citit

Împreună cu voluntari care iubesc natura, am plantat 2500 de puieți de salcâm în zona comunei Ciocârlia.

Terenul aparține unui fermier local, care a înțeles necesitate înființării perdelelor forestiere și, nu în ultimul rând, faptul că prin PNRR are beneficii dacă face acest lucru pe pământul său.

Acum există și cadrul legislativ care permite mai ușor realizarea acestora, pentru că fermierii care înființează perdele forestiere pe teren agricol sunt despăgubiți din bani europeni pentru scoaterea din circuitul agricol a suprafeței de teren.

Pentru terenurile agricole împădurite vor fi plătite următoarele sume:

– Pierdere venit agricol în cuantum anual de 190 euro/hectar odată cu costurile standard de întreținere doar pentru terenurile împădurite care au beneficiat de plăți ale subvențiilor prin APIA. Durata de plată a acesteia este de 12 ani după înființarea plantației

– Prima de sechestrare de carbon în cuantum anual de 456 euro/ hectar , compensație financiară oferită tuturor celor care înființează suprafețe de pădure pentru păstrarea intactă a acestora până la atingerea maturității.

Am promis încă din campania electorală din anul 2020 că mă voi ocupa de problema perdelelor forestiere, cu atât mai mult cu cât județul Constanța este printre cele cu cel mai mic grad de împădurire, iar fenomenul secetei pedologice este din ce în ce mai frecvent în arealul nostru.

Acțiunea de la Ciocârlia nu este prima de acest gen și nu va fi ultima! Voi promova continuu în rândul fermierilor necesitatea și avantajele înființării perdelelor forestiere, precum și faptul că statul îi despăgubește pentru neutilizare terenului în agricultură.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri