8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Lungoci: Constanța nu e o cazarmă și totuși e condusă după niște ordine specifice dictaturii militare!

spot_img

Trebuie citit

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase s-a instaurat dictatura militară! Este constatarea lui Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, în urma ordinului care s-a dat angajaților acestei instituții:  sunt pasibili de sancțiuni disciplinare, dacă mai oferă informații în mass-media sau pe rețelele de socializare, despre orice aspect referitor la locul de muncă.

“Ce se întâmplă, la acest moment, cu angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase depășește orice limită! Maniera în care se bagă pumnul în gură unor cetățeni români cu drept de liberă exprimare, stipulat de Constituția aniversată cu două zile  în urmă, este cel puțin comunistoidă. Așa după cum, pe bună dreptate, o taxează medicul infecționist Cora Mitroi-Maxim.

Postarea doamnei doctor care s-a luptat, zilnic, cu un virus ucigaș, pentru fiecare dintre constățenii ajunși la SCBI, este cel puțin îngrijorătoare!

Constanța nu este o cazarmă și totuși este condusă după niște ordine specifice dictaturii militare! 

Într-un municipiu reședință de județ, dintr-o țară a Uniunii Europene, este inadmisibil ca personalul unei unității medicale mistuită de incompetența administrație publice locale să fie redus la tăcere, printr-un ordin aberant. Ordin dat de o conducere profund politizată, în condițiile în care actualul președinte al Consiliului de Administrație de la SCBI este un fost consilier local PNL. În fapt, o consilieră aflată în echipa primarului Vergil Chițac încă de la intrarea domniei sale în politică.

Nu țin cu orice preț să insinuez ceva, fie și pentru că ai noștri constănțeni au înțeles de mult ce se întâmplă la nivelul Primăriei Constanța și a instituțiilor aflate în subordinea ei, dar nu pot să nu remarc crunta inabilitate, ca să nu-i spun altcumva, de care s-a dat dovadă în cazul informărilor trimise angajaților de la Spitalul de Infecțioase.

 Informări prin care li se reamintește că sunt pasibili de sancțiuni disciplinare, dacă mai oferă informații în mass-media sau pe rețelele de socializare, despre orice aspect referitor la locul de muncă! Motivul? Au apărut articole denigratoare la adresa AUTORITATII PUBLICE LOCALE!!!

Domnule primar Vergil Chițac, pornind, totuși, de la ideea de bună credință și presupunând că  dumneavoastră nu aveți nici o implicare în acest ordin jenant, vă somez public să dați ORDIN pupilei dumneavoastre politice, iar aceasta să retragă, imediat, acele stupide informări!

Poate, ocupat fiind cu administrarea urbei, ați uitat că în România dreptul la LIBERĂ EXPRIMARE este ocrotit de Constituție. Constituția pe care, de altfel, ați jurat atunci când ați fost investit în funcție!  

Domnule Vergil Chițac, refuz să accept că, după 32 de ani de la Revoluția din decembrie, un cadru medical dintr-o instituție subordonată primăriei pe care vremelnic o conduceți, tremură de frică pentru că a dat like unei postări a doamnei Cora Mitroi-Maxim.  Postare care exprimă un punct de vedere, nu este jignitoare și care, până una alta, exprimă realități evidente pentru orice constănțean.

Încheie acest drept LA LIBERĂ EXPRIMARE prin respectul cuvenit doamnei doctor Cora Mitroi-Maxim, dar și prin sprijinul pe care  vreau să îl acord, dacă îmi va fi solicitat – dincolo de orice conotație politică- cadrelor medicale din  Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri