14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Noul comunism: globalismul consumerist

spot_img

Trebuie citit

Globalismul consumerist se dovedește un comunism cu iz protestant.

Muzeul Kitsch dedică nu mai puțin de DOUĂ texte Catedralei Mântuirii Neamului, declarată „cel mai mare kitsch românesc”, unul icoanelor și unul familiei tradiționale.

Și ni se explică și de ce. „Amestecul ideologiei naționaliste în curente universale este o sursă continuă de kitsch.”

Așa că se atacă tot ce ține de ortodoxia românească, în mod tendențios și …pamfletar (autorii se scuză cu prăfuitul șablon „este un pamflet”).

Se atacă ideea că icoanele sunt făcătoare de minuni „Icoana plângătoare de la Vigla Ianicopoli este în prezent expusă la muzeul nostru. Vizitatorii pot vedea cu ochii lor minunea lăcrimării și se pot vindeca de toate relele doar rugându-se la ea sau fiind atinși de lacrimile ei tămăduitoare. Oricine își va pune o dorință arzătoare și sinceră, va reuși, atins fiind de lacrimile sale mântuitoare, să-și realizeze acea dorință.” (satiră)
Se atacă PF Daniel „Sa nu-ți faci chip cioplit, nici măcar gravură pe clopot, nici să nu-i pui pe oameni să se închine ție, că tot un pui de homo sapiens esti si tu!”
Se atacă familia tradițională „Familia la care ne gândim, atunci când ne referim la familia tradițională, este cea din anii ’70. Este familia care ne-a învățat să tăcem si să răbdam în comunism, este cea care ne-a educat politețea în dauna respectului, care ne-a interzis creativitatea, ne-a ignorat sexualitatea și ne-a indus valori confuze, ca descurcăreala, politețea excesivă, naționalismul bezmetic sau dogma religioasă.”

În rest, creștinismul este doar „un curent universal și spiritual dar execuția sa în România este naționalistă și materialistă”. Și mai mult: „Totuși, creștinismul nu poate fi naționalist. Isus ar fi murit pentru mântuirea umanității, nu doar pentru un neam anume. Creștinismul, la fel ca și comunismul, este universal, nu ține cont de liniile de pe hartă.”

Ați priceput? Nu e muzeu, este atac ideologic.

Reeducare.

Noul comunism este consumerismul globalist.

Care te vrea client fără morală și principii, doar un desfrânat al consumului profitabil al marilor monopoluri.

Preot Eugen Tănăsescu

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri